Već osmu godinu za redom Grad Zadar je u okviru VIII. Međunarodnog hrvačkog turnira za djevojčice dječake, kadetkinje i kadete u hrvanju slobodnim i grčko-rimskim načinom Zadar Open ugostio mlade hrvače i hrvačice iz Hrvatske i drugih zemalja. Na natjecanju je u olimpijskim disciplinama hrvanja sudjelovalo preko 250 hrvačica i hrvača, u rasponu od 7 do 17 godina, podijeljenih u preko 60 težinskih i osam uzrasnih kategorija.

Kao i svake godine dio natjecatelja proveo je cijeli tjedan u kampu gdje su se, u prostoru sportske dvorane na Ravnicama, kao dio "VII međunarodnog trening kampa u hrvanju Zadar 2019.", održavali redoviti treninzi kao uvod u završni turnir.

Kao što je to već postala i praksa, uvodne su se kvalifikacije održale kroz jutro u dvorani Osnovne škole „Zadarski otoci" na Bilom brigu, a finalni dio natjecanja održan je iste večeri na Poljani Ivana Pavla II ispred 500-tinjak gledatelja. Natjecatelji su bili raspoređeni u dva seta po osam borbi, kao posebni gosti sudjelovali su hrvatski reprezentativci Antonio Kamenjašević i Pavel Puklavec koji su prezentirali napredne hrvačke tehnike, te ženska klapa "Uzorita" koja se pobrinula za glazbeni ugođaj priredbe. Program je i ove godine vodio poznati zadarski voditelj Igor Jelinić Toto koji je nadahnuto vodio ovu manifestaciju od jutarnjih kvalifikacija pa do samoga kraja dodjela medalja negdje iza 23 sata.
Ove godine na turniru su sudjelovale ekipe iz: Italije, Ukrajine, Njemačke,

Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Kao i ekipe iz Hrvatske: Hrvatska ženska reprezentacija, Ludbreg, Sisak, Herkul, Petrinja, Bistra, Varaždin, Istarski borac, Koprivnica, Slatina, Lika, Gospić, Split, Šibenik i Zadar.

Hrvački klub Zadar predstavljalo je 35 djevojčica i dječaka. Medalje su osvojili Strika Roko, Urić Šime, Kevrić Luka, Matić Luciano, Maruna Luka, Strika Lovre, Ivanac Niko, Batur Jure, Lovrić Andrej, Rogić Ivano, Adum Leni, Miletić Luka, Miletić Luka, Lučić Tara, Sikirić Cvita, Brčinović Gabrijela, Knez Jelena, Nekić Mare, Šumski Marijana, Nekić Kate, Urić Mia, Šumski Marcela, Rados Emanuela, Nekić Cvita, Urić Donata, Batur Iva i Mustajbegović Dea, a za medalje su se borili i Šumski Josip, Peroš Andrej, Čondrić Karlo, Kovačević Marino, Parić Jakov, Paradžik Luka, Mustajbegović Karlo, Zorić Tomislav i Brajković Krševan.

Osim osvojenih 26 medalja Zadrana, možda je i najveći uspjeh osvajanje prvog ekipnog mjesta našeg Hrvačkog kluba Zadar ispred Hrvatske ženske reprezentacije i kluba Beregovo iz Ukrajine.

Trener Vladimir Menčik se posebno zahvalio svim sponzorima i donatorima, djeci hrvačicama i hrvačima koji su pokazali svoj pravi natjecateljski duh kao i njihovim roditeljima koji nesebično pomažu kada je u pitanju organizacija ovog turnira. Naravno osim njih velik doprinos za ovaj uspjeh dali su i mladi treneri Anđela Breulj, Josip Cindrić i Krešimir Zurić koji, kako smo primijetili, osim stručne podrške imaju i izvanredan odnos s mladim sportašima kojima je to u ovoj dobi od izrazite važnosti.