Najatraktivniji olimpijski sport - odbojka na pijesku i u Hrvatskoj ima sve više i više poklonika. Počelo je Prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza koje je na otok Pašman prvog srpanjskog vikenda privuklo 12 muških i 22 ženskih parova, što je znatno povećanje u odnosu na prošlu godinu. Nagradni fond od 30 tisuća kuna jamčio je napete dvoboje, a vratolomije na pijesku oduševile su publiku koja je napravila izvrsnu atmosferu.

Pobjedu su u ženskoj konkurenciji odnijele Sara Radanović i Andrea Čanković koje su bile bolje od Lune i Mirne Bečić rezultatom 1:2 (18:21, 21:13, 15:8).

'Put do finala je bio težak, bilo je puno ekipa. Začuđujuće velik odaziv, prijašnjih godina nije bilo tako što znači da se sport popularizirao. U finalu teško, ali zato i je finale. Jako smo sretne i zadovoljne, mislim da smo pružile dobar meč i mi smo sretne rezultatom.'- izjavila je Sara.

Peterostruki prvak Hrvatske Filip Silić i partner Ivan Zeljković pobijedili su u muškoj konkurenciji Juricu Skorina i Hrvoja Zeleniku 2:0 (21:13, 21:16). 'Super je osjećaj, prvi turnir i odmah pobjeda. Očekivao sam dobro mjesto i nadam se da će tako biti i na ostalim turnirima. Za dalje turnire planovi su malo drugačiji, imat ću drugačije partnere. Trenira se i dalje!' - izjavio je nakon utakmice Filip.

Isklesana tijela atraktivnih odbojkašica i odbojkaša privukla su pažnju brojnih mještana i stranih gostiju koji su s tribina bodrili svoje favorite.

'Veliko nam je zadovoljstvo da smo ugostili prvi turnir Prvenstva Hrvatske ove godine, mislim da je Pašman ispunio očekivanja. Ovo za našu općinu puno znači, jedna od prvih manifestacija na ovom nivou. Odbojka nam do sada nije bila u prvom planu ali nakon ovog turnira planiramo pokrenuti školu odbojke i dalje ju popularizirati!' - izjavio je načelnik općine Pašman Krešimir Ćosić.

Turniri se održavaju na visokoj tehničkoj razini koja ni na Pašmanu nije izostala. Uz atraktivne dvoboje, najveća prednost turnira je što se na njegu mogu prijaviti svi, čak i posjetitelji s plaže.

'Prvi ovogodišnji turni pokazao je kako nas očekuje uzbudljvo ljeto uz turnire Prvenstva Hrvaske u odbojci na pijesku. Uz sve registrirane igrače na turnir se mogu prijaviti i svi ostali građani ali i turisti. Sve informacije kao i prijave mogu se pronaći na www.hos-cvf.hr. Veselimo se idućem susret u Đakovu!'- izjavila je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin.

Nakon Pašmana, prvenstvo se nastavlja u Đakovu (2.- 4. kolovoza), Opatiji (8.-11. kolovoza), Đurđevcu (23.-25. kolovoza) te finalno u Zagrebu (6.-8. rujna). Partneri prvenstva su HEP (službeni pokrovitelj), Podravka, Hrvatski telekom, JANAF, Maistra, Autowill, Hrvatska Lutrija i Jana.