ZADAR- Zadarski jedriličari nisu se danas uspjeli na pobjedničko postolje ali su bili sudionici jednog od najvećeg festivala mora na svijetu koji se 125. godinu održava u njemačkom Kielu.

Na samom završetku Kieler Woche jedrio se plov za medalju olimpijskih klasa u kojem su obje zadarske posade startale s 9. mjesta. Na njemu su i ostale Enia Ninčević i Michaela de Micheli Ventturi. Među 10 najboljih posada u klasi 49erFX one su na cilj stigle osme. Deveto mjesto na regati u Kielu za jedriličare iz JK Uskoka najbolji je rezultat sezone.

Šime i Mihovil Fantela završili su regatu na 8. mjestu klase 49er. U jedrenju za medalju kroz cilj braća Fantela su prošli kao šesta posada. To je bio prosjek njihovih rezultata na toj regati na koju je Šime stigao iz Portugala. Tamo je bio znatno uspješniji kao novi kormilar u klasi krstaša serije TP52 te je s međunarodnom posadom završio natjecanje na trećem mjestu. Za Cadiz Royal cup, Šime je napisao da mu je to bila jedno od naj  jedrenja koje je ikad imao.