Iz Hrvatskog košarkaškog savez najavili su novi sustav prvoligaškog natjecanja.

"  U razgovorima s predstavnicima klubova te na nizu radnih sastanaka s članstvom HKS-a tijekom protekle natjecateljske sezone došlo je stvaranja ideje o trokružnom načinju igranja HT Premijer lige. Na tom je tragu ovog tjedna organiziran radni sastanak predstavnika Hrvatskog košarkaškog saveza i klubova sudionika HT Premijer lige te je predstavljena alternativa dosadašnjem igranju lige u 22 kola. Trokružnim bi se načinom liga produžila za 11 kola čime se prvenstveno htjelo izaći u susret klubovima koji su smatrali nužnim da se u nacionalnom prvenstvu igra veći broj utakmica no što je do sada bio slučaj. ističe se na stranicama HKS.

Specijalizirani košarkaški portal Basketball.hr. tome je dodao kako bi se nakon klasičnog dvokružnog sustava (jednom domaćin, jednom gost) igrao bi se treći krug. Na osnovu poretka klubovi bi dobili svoje startne brojeve i po Bergeru odigrali treći klub. Šest prvoplasiranih ekipa bi imalo šest domaćih i pet gostujućih utakmica, a ostale ekipe pet domaćih i šest gostujućih.

Kako su i u dvokružnom sustavu natjecanja imali probleme s terminima utakmica, dvojbe oko ovog sustava natjecanja iskazali se predstavnici Zadra i Cibone, članovi ABA lige.

- To je 11 utakmica više, sustići će umor svih, ne samo nas. Nama je glavni problem usklađivanje termina utakmica s ABA ligom. Ako se tu pokaže dobra volja ostalih klubova, da ne večeramo s nogu nakon utakmice sa Crvenom zvezdom u Zadru i odmah uskočimo u bus da bi sutra igrali u Osijeku, onda nema problema, izjavio direktor KK Zadar Željko Žilavec za Basketball.hr