Od 1. srpnja počinju prijave za 12. izdanje VAKANZA-e, Vaterpolskog Amaterskog Kupa „Antivaterpolista i neplivača" Zadarskog Akvatorija.

- Velik broj igrača pa i igračica je prošlo je kroz turnir kao i veliki broj poznatih sportaša koji su ostvarili karijere u drugim sportovima a ljeto provodili kao sudionici uzbudljivih utakmica na sad već legendarnom terenu „Kontra vitra". Ipak najveća vrijednost VAKANZA-e su naši „Vakanzini" , amaterski igrači profesionalnog srca koji već godinama dišu i rastu sa turnirom. Turnir nosi sa sobom osim prestiža i bogate nagrade za najbolje ali i pojedince, igrat će se na još nekim lokacijama a organizator će prihod od kotizacija i kroz akciju „Goal with Purpose" donirati obitelji bivšeg sudionika VAKANZA-e, ističe Borut Gatara.

Pravila i propozicije:

Pravo nastupa imaju svi igrači koji nisu posljednjih 5 godina igrali u službenim utakmicama:
• regionalne Jadranske lige
• Prve hrvatske vaterpolo lige (domaćeg ili inozemnog natjecanja)
• 1B vaterpolo lige
• 2 hrvatske vaterpolo lige
• Igrači svih mlađih kategorija koji nisu aktivno sudjelovali u natjecanjima posljednje 3 god

Još malo detalja...

- U momčadi može biti 8 igrača (7 igrača plus golman)
- Igra se na terenu 20x12m
- Dimenziije golova 260x80
- Lopta broj 4
- Udarac direktno iz faula može se uputiti van zone od 5m
- Nakon isključenja igrač mora doplivati do pruge,izaći iz terena i vratiti se nazad
- Utakmica traje 4 x 5 minute „šporke igre" - misli se na vrijeme koje se ne zaustavlja ne i na karakter utakmice

Ok,prošli smo ono što već svi manje znaju a sad idemo na zanimljiviji dio..

IBWP World League tournament

Ove godine osim VAKANZA tradicionalnog turnira odigra se vezano natjecanje- međunarodni turnir koji se premijerno održava.

Pravila i propozicije?
Gotovo pa identična kao na VAKANZA-i s tim da se ekipe mogu pojačati sa najviše 2 (dva igrača) koji su bivši igrači osim onih koji su bili aktualni u Regionalnoj 1 ili 2 ligi odnosno 1. Hrvatskoj vaterpolo ligi.
- Ekipu čini 8 igrača

Znači, prijaviš ekipu na VAKANZA-u a turniri su međusobno povezani jer osvajaš bodove koji će se kasnije prenositi ili neće.

U sklopu „Fantastic four" imat ćemo i dodatno natjecanje pojedinačno koje će uključivati mnoge vještine sa loptom,plivače vještine i igre spretnosti.

Pobjednička ekipa VAKANZA turnira krajem mjeseca kolovoza 29. kolovoza putuje u Grčku na međunarodni vaterpolo turnir!!

Titulu brani ekipa „ENTUZIJASTI - KK DIADORA"

Ček, ček a IBWP?

Još jednoj ekipi se pruža mogućnost da putem međunarodnog turnira otputuje u Grčku!

Prijave za oba turnira počinju od 01.07. putem Facebook stranice ili na [email protected] odnosno putem telefona 0919582869 ili 0911481502.

Kotizacija je jedinstvena i za oba turnira zajedno iznosi 500 kn.
Također sav prihod od kotizacija kao i prošle godine, organizator će donirati bivšem sudioniku VAKANZA turnira (a vjerujemo opet i budućem) za potrebno liječenje.

Osim nagrada u obliku putovanja, ekipe očekuju i pojedinačne nagrade, te nagrade za najbolje ekipe u suradnji sa našim partnerima.

Naravno da nismo zaboravili...
A kao uvertira u ovogodišnje 12. izdanje turnira, jednog od najdugovječnijih sportskih amaterskih natjecanja u Zadru i zadarskoj županiji, održat će se 3. izdanje revijalne utakmice „TITANI VAKANZE VS TITANI CRO WATERPOLA".

S jedne strane redom bivši velikani svjetskog i hrvatskog vaterpola protiv legendarne selekcije VAKANZA-e.

Tko će nastupiti?

Znamo da će legende predvoditi Perica Bukić uz bok Dubravku Šimencu, Tomislavu Paškvalinu, Milivoju Bebiću, ali i nekim novim legendama dok će legende VAKANZA-e predvoditi... E, to vam ne možemo odmah otkriti.

Utakmica je na rasporedu 6. srpnja.