Od 14. do 16. lipnja u Lovranu održavalo se državno prvenstvo u sportskom ribolovu u disciplini lov štapom iz usidrene brodice za kategoriju seniora i juniora do 21 godine. Na temelju rezultata sa prošlogodišnjeg državnog prvenstva te ovogodišnjeg međužupanijskog prvenstva, 24 najbolja sportska ribolovca u ovoj disciplini odmjeravali su svoje vještine u dva natjecateljska lova. 

U pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji junior do 21 godine bio je Mateo Vukušić iz ŠRD Kostrene dok su drugo i treće mjesto osvojili Zadrani Lovre Milin i Luka Gredičak, inače članovi ŠRD Zubatac iz Zadra. Njihovi rezultati nakon dva natjecateljska lova bili su dovoljni da se okite ekipnim zlatom dok je njihovim klupskim kolegama Antoniu Franiću i Martinu Ćurku pripalo 4. mjesto. 

„Obzirom da su Lovre i Luka članovi juniorske reprezentacije u ribolovu iz barke te osvajači pojedinačnih odličja sa svjetskih prvenstava, ovo je jedan u nizu rezultata koji dokazuje kvalitetu mladog naraštaja sportskih ribolovaca. Idući rang je svjetsko prvenstvo koje će se održavati u rujnu u Italiji. Očekivanja su velika.", poručuju iz ŠRD Zubatac Zadar. 

U iznimno jakoj seniorskoj konkurenciji najbolji Zadranin bio je Angelo Kosović osvojivši pojedinačno brončano odličje. Ekipna srebro osvojili su Marko Sikrić i David Bajlo te broncu Nino Jukić i Ivan Galzina. 

„Na državnom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji svi su natjecatelji vrhunski ribolovci iznimno talentirani. Doslovno su grami u pitanju. Naši su seniori mladi, ali imaju puno iskustava. Lijepo se okititi medaljama sa državnog prvenstva no međutim, oni su mislima već na svjetskom prvenstvu. Sprema se oprema, idu na pripreme za par dana. A i međužupanijsko i državno prvenstvo u disciplini štapom sa obale će doći vrlo brzo. Trenira se puno. Biti ćemo spremni",  zaključuju iz ŠRD Zubatac Zadar.