Uprava Košarkaškog kluba Zadar predstavila je jutros na konferenciji za medije prvog potpisanog igrača za novu sezonu, mladog Osječanina Karla Uljarevića koji preuzima mjesto Zadranina Lovre Bašića.

- Karlo je potpisao ugovor sa Zadrom na dvije plus jednu godinu. Izuzetno nam je drago što smo uspjeli Karla dovesti u Zadar, ali i što je on sam izrazio želju da dođe. S nama je već dva-tri dana u treninzima i priprema se za nadolazeću sezonu. Kako njemu, tako i drugima, osobito mlađim igračima mislim da će ovo ljeto dosta pomoći da se dignu na nivo koji zaslužuju i mogu. Nadamo se dobroj i uspješnoj  sezoni, rekao je na konferenciji  sportski direktor Branimir Longin.

Karlo Uljarević je prve korake napravio u svom rodnom gradu Osijeku (Sokol), najduže je bio član Cibone (2014.-2018.). Drugi dio zadnje sezone (2018./19.) proveo je u Adria Oil Škrljevu. U domaćoj HT Premijer ligi protekle sezone bilježio je prosjeku 10.7 poena, 2.1 skokova i kao sedmi asistent prvenstva upisivao je 4.8 asistencija po utakmici.

- Nadam se pružiti što bolju igru i pomoći ekipi da dođu do što boljih ciljeva ove sezone. Odlično se osjećam u Zadru u kojem sam već bio par puta. Znam kako Nazor vodi igru i kako funkcionira. Zadarska publika me uvijek oduševljavala kad sam ovdje igrao jer cijeni dobre igrače i dobru košarku. Mislim da se zato zove grad košarke, izjavio je Karlo.

Na pitanje o daljnjim pojačanjima KK Zadra, Longin je rekao kako nije tajna da rade na njima "sve u 16":

- Pričamo s desetak igrača istovremeno. Dolazak i financije treba dobro odvagati, ali gledamo najviše domaće igrače. Iako je sezona bila turbulentna, s igračima je puno lakše pregovarati jer su prepoznali Zadar kao grad i Antu kao trenera, ali i nas kao redovne platiše, zaključio je Longin i dodaje kako su u pregovorima i sa starim igračima: Vladimirom Dašićem, Lukom Žorićem i Petrom Marićem, ali i da žele vratiti Ivanova i Mančinkovića.