Anadolu Efes potvrdio je dolazak na šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta koji će se od 19. do 22. rujna održati u dvorani Krešimir Ćosić. Finalist ovogodišnjeg Final Four Eurolige prvi puta dolazi na zadarski turnir koji će još jednom pokazati zašto je najjači pripremni košarkaški turnir u Europi.

Efes je klub velike tradicije i rezultata. Naslov prvaka Turske osvojili su 13 puta, a po 11 puta osvajali su turski nacionalni Kup i Kup predsjednika. Vlasnici su i euro trofeja, Kupa Radivoja Koraća kojeg su osvojili 1996. Glavni igrači Efesa su Amerikanac Shane Larkin, košarkaški virtuoz koji je briljirao tijekom sezone i posebice na Final Fouru te srpski reprezentativac Vasilije Micić. Važna karika u momčadi Efesa je i Hrvat Krunoslav Simon.

- Drago mi je što možemo najaviti momčad Efesa koja dolazi po prvi puta. Nakon duljeg vremena imat ćemo priliku gledati i jednog odličnog hrvatskog košarkaša u jednom jakom klubu, a to je naš Krunoslav Simon!, izjavila je organizatorica Zdenka Zrilić i dodala kako joj je drago da se na turnir vraća i domaći KK Zadar.

Osim Simona, dres Efesa nosili su brojni proslavljeni hrvatski igrači poput Darija Šarića, Damira Mulaomerovića, Zorana Planinića, Marka Popovića, Nikole Prkačina, Nikole Vujčića, Marija Kasuna i Stanka Baraća. Anadolu Efes je na ovaj način proširio listu slavnih i moćnih košarkaških klubova sudionika Zadar Basketball Tournamenta i to kao četvrti turski klub. Na dosadašnjim izdanjima već su nastupili Galatasaray, Darussafaka i Fenerbahce.