U organizaciji Triatlon klub Zadar, Turističke zajednice Općine Privlaka, Općine Privlaka i domaćeg komunalnog poduzeća „Artić", a uz suorganizaciju i partnerstvo Škole trčanja Zadar, O.Š. Privlaka, dječjeg vrtića „Sabunić" i DVD Privlaka, te uz sponzorstvo Sonika d.o.o., vina Glavić, caffe bar Moreta i OPG Ive Surić, u subotu se održala već tradicionalna treća po redu utrka kroz Privlaku - Privlaka Run 2019.

Start utrke bio je u staroj povijesnoj jezgri mjesta - s trga „Kolište", koju su otvorili najmlađi trkači od 4 - 10 godina s početkom u 17:30 sati. Ovogodišnja utrka sastojala se od dvije discipline - 5 i 10 km i u cijelosti je bila posvećena čuvenim privlačkim Sabunjarima. Najljepši doživljaj zasigurno je bilo trčanje šetnicom uz more, koja je natjecateljima omogućilo upoznati pravu čar ovog mjesta. Ove godine je utrka imala i najveći broj prijavljenih natjecatelja, više od 400 s područja Privlake i njene okolice. Posebno je zanimljivo što smo ove godine imali i stane natjecatelje iz Mađarske, Slovenije, Njemačke itd. 

- Oduševljeni smo odazivom trkača, i sretni smo što su i strani gosti prepoznali ovu manifestaciju i upravo zbog nje neki i planirali svoj dolazak, rekla nam je Iva Zorić, direktorica TZ Privlaka.

Cjelokupan program vodio je zadarski novinar Robert Zorić. Najuspješnijima su zaslužena odličja, medalje i pehare na prigodan način uručili općinski načelnik Gašpar Begonja i direktorica turističke zajednice Iva Zorić. Za sve sudionike, sponzore, goste i mještane Privlaka koji su sa posebnom pozornošću pratili utrku od početka do kraja, pripravljena je okrijepa od strane domaćina. Cjelokupno događanje na kraju je glazbenim nastupom na Kolištu, začinio zadarski bend „Hot Stuff", a za fotografije se pobrinuo profesionalni zadarski fotograf Davor Strenja.

Rezultati 5 km muškarci: 1. Brkić Perica, 2. Bilaver Juraj, 3. Kazija Frane

Rezultati 5 km žene: 1. Erlić Ana, 2. Gulin Natalija, 3. Kurta Maja

Rezultati 10 km muškarci: 1. Bečkei Daniel, 2. Špaleta Ante, 3. Begonja Vid

Rezultati 10 km žene: 1. Katić Marijana