Sudeći po odazivu ekipa i samom interesu ljudi za Zadarsku ljetnu ligu, čeka nas jedno spektakularno ljeto na Mornarici.

Istekao je rok za prijave za ovogodišnju ljetnu ligu, te zbog velikog interesa, umjesto predviđenih 8, sudjelovat će čak 12 momčadi. Momčadi će biti raspoređene u tri skupine, od kojih će četvrtfinale izboriti po dvije najbolje ekipe iz svake skupine te jos po dvije najbolje trećeplasirane ekipe iz svih skupina. Igra se isključivo vikendom (petak, subota, nedjelja) po dvije utakmice dnevno u večernjim terminima (20:00 i 22:00 sati).

U srpnju će se odigravati prvi dio natjecanja, odnosno razigravanje po skupinama, dok je kolovozu predviđena završnica lige. U prvom vikendu 8. mjeseca odigrale bi se četvrtfinalne utakmice, dok bi se „final4" odigrao u vikendu nakon, s finalom lige u subotu 10. kolovoza.

Momčadi koje će sudjelovati su Kampo Kaštelo, Brodarica, Bokanjac, Smiljevac, Voštarnica, Bili Brig, Novi Bokanjac, Sukošan, Kukljica, Preko, Talvi putovanja i Strožanac Split.

Raspored odigravanja će se znati kada sve ekipe potvrde svoj nastup, uplatom kotizacije u iznosu od 1500kn na račun KK Diadora Zadar. Rok za uplatu kotizacije je 15. lipnja.