Idući vikend, 31. svibnja i 1. lipnja će se održati završnica Sveučilišne malonogometne lige u sezoni 2019. godine na ŠRC Franka Lisice. Prvi dan završnice, u petak s početkom u 18:00, će se odigrati polufinalne utakmice između ekipe Povijesti i pobjednika prvog četvrtfinala Ekologije koja je bila uspješnija od ekipe Kulture i turizma na jedanaesterce. 

Druga utakmica polufinala je u 19:00, a suprostavljeni će biti Odjel za ekonomiju i pobjednik drugog četvrtfinala, a radi se o ekipi Geografije koja je savladala ekipu Jezičara s 5:0. Ekipe Odjela za ekonomiju i povijesti su se direktno plasirale u polufinale zahvaljujući njihovom plasmanu na kraju regularnog dijela jer su zauzeli prve dvije pozicije.

Za one koji su malo bolje upoznati sa ligom, nakon ovog dijela vjerojatno se pojavio upitnik iznad glave zbog neprisutnosti ekipe Pomorskog odjela. Naime, radi se o ekipi koja je dosad osvojila 7 od 14 Sveučilišnih malonogometnih turnira koja uključuju ligu, kup i superkup. Međutim, ove godine zbog smjene generacije i utega koja ta pojava prvotno nosi se nisu uspjeli plasirati ni u play-off lige.

Program finalnog dana će početi u 17:00 revijalnom utakmicom između veterana SMNL-a. Naime, radi se o igračima koji su udarili temelje lige, a koji više nisu studenti te koji će svojom nazočnošću uveličati završni dan. Zahvaljujući njima, ali i požrtvovnosti novih lica, liga ove godine slavi svoju 6. godišnjicu. Iduća na rasporedu je utakmica za 3. mjesto u 17:30, a samo finale će se odigrati u 18:30. Program završava iza finalne utakmice tj. nakon dodjele medalja ekipama kao i nagrada za najboljeg igrača lige, golmana i strijelca. Drugi dan završnice će biti popraćen i dodatnim sadržajem. Tradicionalno, ekipe kolektivno idu proslaviti završetak lige kod DHM-a, ali ovaj put će druženje započeti i prije uz organizirano gledanje finala Lige Prvaka.