U suradnji sa Sportskim centrom Višnjik, Streličarski klub „Zadar" organizirao je Dan otvorenih vrata. Prezentirana je streličarska vještina i olimpijski sport preciznosti koji se može se trenirati rekreativno i natjecateljski. Za sve je uzraste, s početkom od 9 godina, a gađa se u zatvorenim i otvorenim uređenim sportskim terenima te u prirodi.

Posjetitelji su mogli razgledati izložene tradicionalne i natjecateljske lukove, doznati više o karakteristikama lukova, načinu pucanja i vrsti natjecanja u kojima se koriste, pogledati demonstraciju pucanja iz raznih stilova lukova te se sami iskušati u gađanju s lukom i strijelom uz stručno vodstvo i nadzor.

Streličarstvo poboljšava psihofizičke sposobnosti poput koncentracije, koordinacije, strpljivosti i kreativnosti. Želja nam je ovom demonstracijom streličarstva potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe da se uključe u naš Klub - sportsko mjesto za druženje, za kvalitetniji psihofizički razvoj te svrsihodniju organizaciju slobodnog vremena kroz aktivnost koja ima pozitivan učinak na njihovo mentalno i tjelesno zdravlje.