Hrvatska boksačka reprezentacija danas započinje svoj nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u rumunjskom Galatiju. Čak rekordnih 13 naših reprezentativaca krenut će u pohod na medalje, a prvi će led probiti superteškaš Jura Kunić (+80 kg).

Kunić je u prvom kolu boksa s Litvancem Nojus Ivanauskasom. Nakon njega u ring ulazi kasnije popodne Franko Tonsa (57 kg) s Izraelcem Ramy Abodom, Petar Krešimir Knežević (do 70 kg) s domaćinom Rumunjem te Andrija Badža s Bjelorusom.

Što se ostalih naših predstavnika tiče, oni će idućih dana krenuti sa svojim borbama. Tomislav Letinić (46 kg) sa Srbinom. Lino Ružić (48 kg) slobodan je prvo kolo te onda boksa s pobjednikom dvoboja Armenije i Italije, poput Deni Alagića (50 kg) koji čeka pobjednika meča Češke i Španjolske. Ivan Ante Gregurić (52 kg) s Čehom, David Galac (54 kg), Andi Idrizi (60 kg) s Bjelorusom, Alen Ahmetović (63 kg) čeka u drugom kolu boljeg između Irca i Izraelca, Matej Hlača (66 kg) čeka pobjednika između Nijemca i Mađara i Antonio Grabić (75 kg) s Izraelcem.

U Galatiju na Europskom juniorskom prvenstvu nastupa rekordnih 400 natjecatelja iz 35 zemalja Starog kontinenta. Vjerujemo da će ova sjajna generacija boksača Lijepe naše ostvariti sjajan uspjeh te nam uljepšati idućih 11 dana s lijepim vijestima. Mečeve možete pratiti na linku