Košarkaški klub Zadar prošlu je sezonu 2017/18 završio s gubitkom od 2 925 147 kuna. Da su u KK Zadar 8.5 milijuna kuna, koliko im je isplaćeno iz Grada Zadra, kao većinskog vlasnika knjižili kao prihod, klub bi tu sezonu završio u debelom plusu. Međutim, taj iznos u KK Zadar knjižen je kao kapitalni ulog Grada Zadra jer ga se nije moglo prikazati kao sponzorstvo koje ulazi u prihode.

Ali je zato smanjen ukupni dug KK Zadar sa 40 na 31 milijun kuna. - Uspjeli smo preknjižiti pet milijuna kuna po sudskoj presudi koju je klub dobio u odnosnu na taj iznos kojim je Porezna uprava prije četiri godine blokirala račun kluba, doznajemo od Ivana Mijolovića, predsjednika Nadzornog odbora KK Zadar. Gradski pročelnik za financija zaadovoljan je učinkom prve godine u kojoj su stabilizirane financije kluba racionalnim ponašanjem te smanjenjem ukupnog duga.

"Pokrij se koliko ti biljac dozvoljava", stara je narodna po kojoj KK Zadar s ograničenim novcima ima i najslabiji igrački potencijal u ABA ligi u kojoj se ove godine jedva zadržao. U KK Zadar odavno ne mogu više plaćati trenere kao suho zlato te kupovati skupe i kvalitetnije igrače. Međutim, vlastiti igrački kadar, na žalost milijuna iz gradskog proračuna, još ne "proizvode".

Košarkaški klub Zadar kao dioničko sportsko društvo održat će 27. lipnja godišnju skupštinu. Na skupštini će Uprava, odnosno direktor Željko Žilavec podnijeti izvještaj o stanju KK Zadar za razdoblje od 1. srpnja 2017. do 30. lipnja 2018. godine. Za to razdoblje koje korespondira sa sezonom, podnijet će se i financijski izvještaj.

Gubitak iskazan u poslovanju za razdoblje od 1. srpnja 2017. do 30. lipnja 2018. godine prenosi se u iduće razdoblje i pokrit će se iz buduće dobiti Društva, jedan od uobičajenih odluka na skupštini dioničara.