Na glavnom terenu teniskog kompleksa u sklopu Sportskoga centra Višnjik, na istom onom na kojemu je u polufinalu Davisova kupa lani Hrvatska pobijedila SAD 3:2 i poslije s Francuskom osvojila to natjecanje, održano je svečano otvaranje hrvatskoga prvenstva za igračice i igrače do 14 godina. Odlukom Hrvatskoga teniskoga saveza domaćin prvenstva je SC Višnjik, a organizator Teniski klub Zadar 08.

- Ovaj teniski kompleks podignut je u čvrstoj suradnji Grada Zadra, ŠC-a Višnjik, Hrvatskoga teniskoga saveza i Središnjega državnoga ureda za šport. Uskoro će biti podignuta i tri terena s betonskom podlogom, te uređen okoliš, pa ćemo imati vrhunske uvjete za različita natjecanja, pripreme i kampove, uz ostalo je kazao Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Dobrodošlicu je svima, kao i uspjeh, poželio i Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar 08, te istaknuo:

- Uvijek imajte na umu da suparnika treba poštivati, a od srca vam želim i da kao tenisačice i tenisači u svojoj aktivnosti i stvarate i održavate iskrena prijateljstva.

U ime Hrvatskoga teniskoga saveza na svečanom otvaranju govorio je Neven Nakić, dopredsjednik.

- Možemo biti presretni i ponosni što je u suradnji HTS-a s Gradom Zadrom i SC-om Višnjikom te SDUS-om niknuo ovaj objekt koji će znatno pridonijeti širenju i razvoju teniske igre. Svima puno uspjeha, poručio je Nakić.

Na koncu, u ime Grada Zadra, sudionicima se obratila i Dina Bušić, pročelnica OU za kulturu i šport:

- I ja izražavam zadovoljstvo što je teniska infrastruktura u našem gradu podignuta na visoku razinu, a uskoro će i na još višu. Na tomu čestitam savezu, klubu i direktoru SC-a Višnjik Denisu Karloviću, izjavila je Dina Bušić.

Potom je i otvorila ovo prvenstvo u kojemu će u konkurenciji igračica i igrača na glavnom turniru do finalnih mečeva u subotu, 25. svibnja, sudjelovati po 32-oje natjecatelja.

Kako je bilo na svečanom otvaranju, pogledajte u galeriji.