Ovaj se vikend jedri Komiša regata koju kao i Višku regatu te Mrduju organizira Jedriličarski klub Labud.

  Regata krstaša priređuje se uz veliku pomoć Nautičkog centra KOMIŽA, grada Komiže i TZ Komiže. Prijavite sudjelovanje na Komiškoj, ne propustite Mrduju i moguće je da se baš posada vaše jedrilice popne na pobjedničko postolje nakon Viške regate, kada će najuspješnijoj jedrilici i biti dodijeljen Lukša Cicarelli CUP, poziv je organizatora jedriličarima sa zadarskog područja.

Više o sustavu bodovanja saznajte klikom na link. Velikom broju jedriličara ova, po mnogo čemu posebna regata označava početak sezone odobalnih regata. Prve asocijacije su otvorena pučina, dobar vjetar i prve, sezonske opekotine od sunca, a onda Barjaci, Knežev rt i pred jedriličarima odjednom bljesne neponovljiva Komiža, stisnuta između zelenih uzvisina i neba, izranja iz mora, kao biser iz školjke.

Posljednjih godina, znao se desiti i jak vjetar na povratku, koji je zahtijevao od jedriličara maksimum umijeća i vještina da završe regatu, što je pružalo taj posebni, off shore ugođaj. Prijave možete obaviti online. OGLAS 28. KOMIŠKE REGATE SPLIT - KOMIŽA - SPLIT, 24. - 26. svibnja 2019. pronaći ćete na slijedećem linku, a ostale dokumente regate na ovom linku.

Dodatna motivacija neka bude i to što se tri omiljene Labudove regate krstaša od ove se godine jedre i za "Lukša Cicarelli CUP".

Sustav je tako kreiran da omogući i manjim jedrilicama, ali i onima koji jedre u velikim skupinama prema redovnom razvrstanju, ukoliko odjedre sve tri regate (Komiška, Mrduja, Viška), budu u poziciji za osvajanje ovog trofeja. Promicanje jedrenja na krstašima, glavni je cilj ove inicijative, koja svjesno u prvi plan stavlja jedrilice i posade koje sudjeluju u najmasovnijim skupinama na našim regatama i samim tim teže dolaze u poziciju za osvajanje vodećih mjesta.

PROGRAM:

ČETVRTAK 23.05.2019.
Dolazak natjecatelja, registracija i pregled krstaša. Sastanak kormilara u 20:30h.

PETAK 24.05.2019.
Prvo navigacijsko jedrenje SPLIT - KOMIŽA - duljina 36 Nm.
9:00h - ZAJEDNIČKI START za sve skupine tri razreda.

SUBOTA 25.05.2019.
U organizaciji Nautičkog centra Komiža u subotu u 20:30 sati organiziran je domjenak u Konobi BAK ( Ulica Bar. Eugena Ransonne 6) uz glazbu Little Sister Banda i švedski stol (piće je trošak natjecatelja).

NEDJELJA 26.05.2019.
Drugo navigacijsko jedrenje KOMIŽA - SPLIT - duljina 36 Nm.
9:00h - ZAJEDNIČKI START za sve skupine tri razreda.
20:30h - proglašenje pobjednika s podjelom nagrada (prostorije JK "LABUD")