"Ludega li grada", govorio je Picaferaj o Splitu, a ista uzrečica može se ovih dana primijeniti na košarku kada je Zadar u pitanju. I inače kada su ta dva pojma zajedno, jer nema grada u kojem se tako brzo pada u očaj ili euforiju kada je o košarci riječ. Nakon drugog poraza od Cedevite u Zadru je momčad dočekala sablasna dvorana, Tornado je napustio utakmicu na početku a ostalo je tisuću ili nešto više gledatelja koji su još uvijek vjerovali u čudo. Ili su mislili da je to zadnji dolazak na utakmicu prije jeseni.

A onda je uslijedila dobro poznata priča - Zadar je bez odstranjenog Amerikanca Littlea kontrolirao utakmicu i pobijedio, u Zagrebu isto ponovio još jednom i već sutra Zadrani, njih nadamo se oko devet tisuća, doći će u Dvoranu Krešimira Ćosića očekujući još jednu pobjedu i prolazak u finale s Cibonom. No do tog cilja još je puno posla u posljednjih 40 minuta, a možda i kojoj više.

- Naravno da ništa nije gotovo! Pokazali smo karakter vrativši se nakon 0:2, počeli smo igrati u armu koji sugerira da možemo biti ravnopravni s Cedevitom. Ne znam hoće li to biti dovoljno, jer trebat će se baciti na glavu, mobilizirati se. Ako svaka dlaka ima mišić, taj mišić treba biti mobiliziran, da ne govorim na ove glavne skupine. Trebat će više koncentracije, promašili smo 10 penala zadnju, 11 prethodnu utakmicu koju smo pobijedili. Treba nam bolji fokus što se tiče izgubljenih lopti, jer kad gubimo lopte sami sebi dajemo poene a ne daje nam ih Cedevita. Uz taj dodatni napor očekujem atmosferu koja će nam biti vjetar u leđa, očekujem feedback adrenalina tribina i terena i onda se možemo nadati ravnopravnoj utakmici, rekao je trener Ante Nazor na jutrošnoj konferenciji za medije.

Nazor i dalje respektira snagu rostera gostujuće momčadi.

- Da ne nabrajamo ugovore jer se time ne bavim, imaju tri Amerikanca, reprezentativce iz regije, Slovenije, BiH, svi ostali su hrvatski reprezentativci, a znate li tko je 12. igrač, koji ne ulazi u igru? Nezamjenjivi reprezentativac ovog ciklusa Mustapić. Samo to govori o snazi Cedevite i o ulozi favorita koju imaju. Ali sport je takav i mi se nadamo da ćemo pružiti dostojan otpor.

Iako se i u ovoj utakmici očekuju minijature pojedinih igrača, odlučivat će obrana i skokovi, u kojoj je Zadar bio bolji kad je pobjeđivao.

- Kad se to dogodi onda ćemo učiniti ono što je moguće i da se dogodi šut, odigra kvalitetno low post, kvalitetnu igru na perimetru i sigurno smo onda unutra, što smo i dokazali ove dije utakmice u kojima se protivnik prilagođavao nama. U velikoj većini slučajeva momčad koja se prilagođava drugoj na kraju izgubi utakmicu, kaže Nazor.

Ulaznice su od danas u prodaji, a bit će i sutra sve do treće četvrtine. Utakmica započinje u 19 sati.