Koliko već čekamo Lovru Bašića? Godinama se već ističe kako je riječ o neviđenom talentu, no njegove oscilacije u igri trpili su mnogi treneri, ne samo Anet Nazor ove sezone. Ulazak s klupe, trica preko ruke, ukradena lopta, luda asistencija i onda tri izgubljene lopte, dva isforsirana šuta i opet pravac klupa. Tako je izgledao scenarij većine njegovih partija u najdražem dresu. Sve do sinoć, kada je s četiri osobne pogerške na leđima uzeo loptu, postigao dvije nevjerojatne trice, prodao nekoliko svojih prepoznatljivih dodavanja i odveo Zadar u petu utakmicu s Cedevitom.

Naravno, nije Lovre jedini bio dobar te večeri. Igrao je izvrsnu partiju Luka Žorić, Božić je dao standardni doprinos, Dašić još jednom dokazao klasu, svi dali svoj maksimum, no kada je već otišao Amerikanac Little, Bašić je bio onaj "faktor X" koji je prevagnuo u zadarsku korist. I sam je nakon utakmice priznao kako je ovo bila možda njegova najkompletnija partija do sada.

- Je, šteta što je na kraju sezone, ali zadovoljan sam. Čestitao bih Cedeviti na borbenoj utakmici, našoj momčadi na još borbenijoj. Mislim da smo odigrali pametnu utakmicu, u većini vremena zrelo, borili smo se i kada smo krenuli padati stisli smo se jedan uz drugog i rekli "idemo se boriti do kraja", rekao je Bašić nakon utakmice.

Trener Ante Nazor nije podlegao euforiji u koju je cijeli Zadar upao odmah nakon završetka utakmice. Svjestan je da je cijeli Zadar na nogama, da će Dvorana Krešimira Ćosića u subotu biti puna, no i dalje je velik put pred njegovom momčadi. Cibona je višestruko skuplja momčad od zadarske, jedna od ponajboljih u ovoj regiji te je i dalje favorit. Ali u takvoj atmosferi nešto će se pitati i njegove momke...

- Odigrali smo mudro, borbeno, koncentrirano, na tragu one utakmice u Zadru od prije par dana, na 84 poena, u Zadru je bilo 85. Imali smo protok lopte, pas igru, veću borbenost i pokazali da nam je stalo nakon tijesno izgubljene prve utakmice i potopa u Zagrebu. Pokazali smo karakter da se vratimo i napravimo sve da dođe do pete utakmice. Nadam se da će nas navijači u što većem broju podržati, rekao je Nazor.

Kapetan Cedevite Andrija Stipanović glavni razlog poraza vidi u opuštanju nakon vodstva od 2:0.

- Nažalost, u svojim glavama mislili smo da je gotovo i da smo već u finalu. Odigrali smo jako loše dvije utakmice, pogotovo napadački. Poraz moramo zaboraviti, pripremiti se za petu utakmicu i dati sve od sebe da pobijedimo pred njihovim navijačima, rekao je Stipanović.