Zadar je neočekivano sinoć pobijedio Cedevitu i izborio još barem jednu utakmicu u polufinalu HT Premijer lige. Nakon utakmice Luka Žorić je objasnio kako je moguće da jedna momčad koja je tri dana ranije razbijena u Zagrebu sada ipak pobijedi kvalitetnijeg protivnika.

- Sigurno da nakon onako teškog poraza nije bilo lako ova dva-tri dana. Moramo biti svjesni da je Cedevita na papiru puno kvalitetnija od nas, ali nismo se predali ni nakon tih -40, vjerovali smo u sebe. Nije bilo lako ovih dana u Zadru koji živi od euforije do totalne depresije. Naravno, sad smo svi u euforiji, a prije tri dana smo bili najgori na svijetu. Mislim da je istina negdje između. Ja sam tu na kraju karijere, ovih četiri ili pet mjeseci ova momčad je pokazala da joj je stalo, igramo tri mjeseca bez playa, danas bez Littlea, s jednim strancem koji je četiri mjeseca out, a opet smo dobili Cedeviti koja je imala 12 pobjeda zaredom u ABA ligi i koja je po kvaliteti trebala biti u finalu. Ovo je velika pobjeda za nas, u Zagreb trebamo ići skromni i ako nam se ukaže neka šansa dovesti seriju opet u Zadar, rekao je Žorić.

Trener Ante Nazor rekao je kako je "nekontrolirana oscilacija" nešto što "krasi" ovu ekipu.

- Znao sam da će biti dobar pristup nakon što smo onako poniženi u Zagrebu. Uspjeli smo karakter prenijeti na teren. Kad smo smanjili izgubljene lopte i imali dobar protok kontrolirali smo utakmicu. Dominirali smo i u skoku, mislim da je dolazak u egal stvar umora, ali možemo reći da smo dominirali utakmicom. Prva se okrenula u njihovu korist, ova u našu, ali kad dođeš u egal protiv kvalitetne momčadi dva puta treba imati respekt prema tome. Pokazali smo dalmatinski dišpet i divljinu, raduje me da će biti još luči u sljedećoj utakmici.

Mario Little nije bio u momčadi?

- Stalno ide na zahod, primijetili ste i tijekom utakmice i tijekom poluvremena, stalno je vjerojatno na toj školjci pa možda bolje da se ne izasere na terenu, zato smo ga ostavili. To nije lako hendlati, ne znaš kad će ga otvoriti, rekao je lakonski Nazor, iako je jasno da probavni problemi nisu jedini koji muče Littlea i Nazora. Nakon ove izjave a i predstave Zadra teško da ćemo ga vidjeti i u srijedu u Zagrebu.