Božo Miličević gostovao je u emisiji Ante Breke "Sport nedjeljom" na Sportskoj TV. Osvrnuo se na svoje vrijeme provedeno u Ciboni, ponude koje je imao od grada Zagreba, spomenuo je i razloge srozavanja dalmatinske košarke, kao i svoje mišljenje o eventualnoj fuziji Cibone i Cedevite, javlja Crosarka.

- Nitko nije idealan pa tako ni ja. Naravno da je bilo puno grešaka i moglo je biti bolje. Ono što mene muči je jedna druga stvar. Dalmatinska košarka koja je uvijek bila rasadnik talenata uništena je Zakonom o sportu na način da se lokalnim samoupravama stavilo na teret da su oni odgovorni za vođenje klubova. Nakon toga počelo je i političko delegiranje koji igrač će u koji klub, a to i do danas traje.

Hoće li nam se ikada vratiti jaka Cibona, Zadar ili Split?

- Ako mene pitate, jedini brend koji se može jako brzo vratiti u Euroligu je Cibona zbog grada, infrastrukture i povijesti, ali samo pod uvjetom da se klub pročisti i počne voditi iz kluba. Bez uvrede mom Zadru, Splitu i Šibeniku, oni ne mogu logistički pratiti ono što zahtijeva moderan sport.

Što kažete na moguću fuziju Cibone i Cedevite?

- O tome se puno pričalo, ali mnogo toga je bila laž. Do toga može doć jedino pod uvjetom da se klub zove Cibona Cedevita, a nikako Cedevita Cibona.