U utakmici koja je najbolje oslikala igru momčadi ove sezone, Zadar je u Zagrebu u drugoj polufinalnoj utakmici HT Premijer lige poražen rezultatom 96:57. Konačna prednost od 39 poena razlike točno prikazuje odnos snaga i kvalitetu igre zadarske momčadi. No ovo je jedna od utakmice u kojoj je Zadar ostvario najveći dobitak - sramotni poraz i izvjesno ispadanje od Cedevite putokaz su za kompletni remont momčadi, a možda i šire, nakon završetka sezone. Godinu dana pate zadarski navijači, pati ugled zadarske košarke, čupaju se pobjede za nekakve ostanke u ABA ligi, no sve je to zajedno jadno i tužno, bez ikakve vizije i kvalitete. Srećom sezona brzo završava, vjerojatno već u subotu u Zadru, pa će mukama napokon doći kraj. A gore od ove sezone teže da će biti.

S neuobičajenom petorkom izišao je trener Ante Nazor na parket dvorane Dražena Petrovića - na klupi su ostali neupitni starteri i najbolji pojedinci momčadi Božić i Žorić, a Littleu, Brzoju i Dašiću društvo su činili Krajina i Vuković. Prve minute donijele su ohrabrujuću igru poput one u prvoj utakmici u Zadru. Od 2:4 do 9:10 u 5. minuti Zadar je stalno vodio a tada kreće samoubilačke serija promašenih trica. Dok svoje "nišanske sprave" iza linije 6,75 štimaju Krajina, Brzoja, Dašić, Vuković i Marić. Niti jedna do kraja prve četvrtine nije ušla niti očekivanom teorijom vjerojatnosti, a znakovito je da je u sve to vrijeme upućen samo jedan šut za dva (promašaj Brzoje) te je izgubljeno pet lopti.

Nazorovo iznenađenje pokazalo se samoubilačkim potezom, budući da je Žorić u igru ušao u 8. minuti, a Božić tek jednu minutu prije kraja četvrtine. Cedevita radi seriju 15:0 i na kraju četvrtine vodi 24:10. Nije ni počelo, a pobjednik je već riješen. U drugoj četvrtini Murić dodaje još jednu tricu čime je serija narasla na 18:0.

Upravo Božić i Žorić, uz potporu Magarityja, kreću u lov na Cedevitinu prednost. Situacija se u prvi trenutak donekle stabilizira no s vremenom i dalje raste do +22 (47:25) na kraju četvrtine. Igru Zadra lako je opisati jer odgovara baš ovakvom rezultatu i sve je suprotno od onoga što je Nazor najavljivao - nepostojanje skoka, bez kontri i laganih poena, nestrpljivost u napadu, nevoljkost i pomirenost sa sudbinom... Kad već nemamo koga izdvojiti u zadarskom sivilu (Dašić 6 poena, Vuković 5, Brzoja 4...), recimo kako na drugoj strani Filip Krušlin već u ovom trenutku ima 18 na svom kontu. Svemu treba dodati i ozljedu Marića na ionako deficitarnom mjestu organizatora igre.

Lijepo je klizila Cedevita i u trećoj četvrtini - serija 18:4 do za Zadar sramotne razlike od -36 (63:29) u 25. minuti. Bašić s dvije trice donekle uljepšava rezultat, ali nema tu pomoći. Nazor drži Žorića i Littlea na klupi (Amerikanac skupio tek osam minuta igre), igrači igraju kako im se prohtije pa domaćini utakmicu zatvaraju s maksimalnom prednošću - 39 koševa razlike.

Završna statistika pokazuje da je najbolji strijelac Zadra bio Vuković s tek 9 poena, uz šut 3-11, a svi drugi imali su 7 ili manje poena. Kod Cedevite najefikasniji Krušlin s 23 poena, dok je najbolji igrač Jacob Pullen praktički imao slobodan dan, jer je na parketu proveo svega tri minute.

Navijači Zadra mogu priželjkivati samo jedan pristojan poraz u trećoj utakmici u Zadru, jer novo mučenje i odlazak u Zagreb gubi svaki smisao.