Dragan Jurjević, član Škole trčanja zadarski je rekorder nedjeljne utrke Wings for life. On je istrčao svoj prvi maraton, što mu je bio cilj te se sam zaustavio nakon 42 kilometra i 195 metara.
Do tog cilja, bilo mu je najteže na uzbrdici preka Dragama, priča Dragan jer je tada već bio na izmaku snaga. Stao je u Prosiki, ne čekajući da ga uhvati vozilo utrke, a mogao je trčati još barem jedan kilometar. Lani je Dragan Jurjević istrčao 37.3 kilometra što je također bio zadarski rekord utrke Wings for life. Prije pet godina kada je istrčao 26 kilometara na Wings for life, Dragan je shvatio da ima predispozicije i talent za trčanje. Nakon što sam dva mjeseca trčao sam, uvidio sam da više nemam načina kako osmisliti svoje treninge i dostizati nove ciljeve, pridružio sam se Školi trčanja koju je pokrenuo Jure Šango i u kojoj sam već četiri godine.

Nakon što je dokazao da može istrčati maraton, Dragan planira sudjelovati i na svm prvom službenom maratonu. Ako ne u Firenci, onda sigurno u Splitu, odlučan je prvi zadarski maratonac.

Na pitanje o smislu trčanja, koje se nameće u razgovoru s tim 37-godišnjakom koji je ranije igrao a što drugo nego košarku, odgovor je: onaj tko ne proba, neće nikad znati. - Ako imaš natjecateljski duh u sebi, onda uvijek želiš pomicati granice. U svemu tom uvijek pobjeđuješ svoju glavu i bol koja te pokušava zaustaviti. Ali taj mir u duši i glavi nakon trčanja je zapravo to neopisivo, govori Dragan Jurjević.

Održavanje elegancije tijela s njegovih 85 kilograma težine nije mu ni na kraj pameti. Naprotiv, tijekom utrke izgubi nekoliko kilograma koje želi što prije nadoknaditi kvalitetnom hranom, kako mu ne bi oslabio imunitet, doznajemo od Dragana Jurjevića.

Drugi zadarski rekorder po dužini istračene staze je Ivan Pikunić s 40 kilmetara u nogama dok je Ivan Tuta, trener u Školi trčanja, istračao 37 kilometara. Pikunić je iz Sv Filip i Jakova prije dvije godine na Wings for life istrčao je 43 kilometra što je sitnica u odnosu na 150 kilometara koliko je Ivan istrčao za Hajduka. A niti naš marketinški mag, Adrian Černigoj nije za baciti- nakon dvije neprospavane noći napravio je životni rezultat s istrčanih 29 kilometara.