Coerver Coaching Perfomance Akademija Benkovac - Zadar početkom travnja otvorila je svoja vrata na dvije lokacije u Zadarskoj županiji, na terenima Športskog centra Višnjik i na Gradskom stadionu u Benkovcu. Nakon višemjesečnih priprema i službeno je s radom startala potpuno nova metoda nogometnih treninga po kojoj već rade najpoznatiji europski klubovi. Tako su Benkovac i Zadar dobili nešto novo, dosad neviđeno.

Pokretač svega, od ideje do realizacije projekta, mladi je nogometni trener i profesor Antonio Tokić, zaljubljenik u nogomet i osoba željna stručnog usavršavanja. Dio njegovog tima u Akademiji, kao treneri i osobe od najvećeg povjerenja su Josip Petani, Antonio Perica i Ivan Marjanović. Sva četvorica igraju ili su igrala nogomet te ovim projektom žele omogućiti djeci iz Zadarske županije i šire treninge po najsuvremenijoj nogometnoj tehničkoj trening metodi. Uvijek su u potrazi za novim znanjima i iskustvima iz cijeloga svijeta.

Coerver® Coaching Performance Akademije namijenjene su igračima od 6 do 15 godina starosti koji već treniraju u klubovima, a na ovaj način žele poboljšati svoju izvedbu dodatno trenirajući po jedinstvenoj Coerver® metodi.

Coerver® Coaching Akademije po cijelom svijetu funkcioniraju po istom principu i sa istim ciljem, a to je da do maksimuma dovedu razvoj svakog igrača. To se ostvaruje tako što se svakom igraču omogućuje profesionalni trening, tehnički i psihološki program prilagođen uzrastu, vrhunski uvjeti za trening i podrška i van terena. Cilj Akademije je kompletan razvoj igrača: VJEŠTINA (tehničko usavršavanje i samopouzdanje), BRZINA (povećanje fizičke brzine, brzine razmišljanja i fokusa), INTELIGENCIJA (preuzimanje odgovornosti i donošenje odluka), DUH (unapređenje stava i razvoj ličnosti igrača), te SNAGA (unapređenje etike i discipline).

Na treninzima se radi u grupama od po najviše 12 igrača što omogućava individualni pristup svakome. Svaki polaznik Akademije dobiva korisničko ime i lozinku za Coerver® Skillful Edge stranicu preko koje će igrači dobivati domaću zadaću i savjete o zdravoj prehrani od svojih trenera. Cijena iznosi 200kn mjesečno, a članarina se plaća nakon prvog odrađenog treninga u ciklusu. Za prijavu i sva pitanja obratite se na  +385 95 399 5921 / [email protected]

POVIJEST

Coerver® Coaching je globalni nogometni edukacijski program nastao inspiriran filozofijom Wiela Coervera, kojeg su 1984. pokrenuli Alf Galustian i legenda FC Chelseaja, Charlie Cooke. Coerver Coaching je svjetska metoda broj jedan za učenje nogometnih vještina i obuku trenera, utemeljena još prije 35 godina. Mnogi nacionalni nogometni savezi uključili su ovu metodu u razvojne programe svojih mladih nogometaša poput Njemačke, Francuske i Japana, kao i neki od najvećih svjetskih klubova. Primjerice, Real Madrid, Bayern, Manchester United, Arsenal, Manchester City, Benfica...  Samo je u Americi aktivno stotinjak Coerver Akademija. Suosnivač Coervera Alfred Galustian je bio instruktor Arsenalove akademije u vrijeme Arsenea Wengera.

O AKADEMIJI

Coerver Coaching Performance akademija Benkovac - Zadar peta je u Hrvatskoj. Franšizu su otkupili Zagrepčani i proširili se na Osijek, Varaždin, Split i Benkovac - Zadar.

Antonio je kroz prethodnu godinu prošao dva Coerver Coaching tečaja za trenere u Zagrebu i znanja stečena tamo, kao i mnoštvo pogledanih vježbi implementirao je u svoje treninge u mlađim dobnim uzrastima u HNK VELEBITU iz Benkovca gdje su djeca objeručke prihvatila i bila oduševljena odabranim sadržajima. Ideju o otvaranju Akademije dobio je u činjenici što takve nema na prostoru između Zagreba i Splita, a Zadarska županija koja je ovo ljeto iznjedrila 4 srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i bogata je talentiranom djecom to zaslužuje.

Zeleno svijetlo za pokretanje akademije na ovim prostorima dao je generalni direktor Coerver Coaching Hrvatske, gosp. Ante Bašić.

Coerver Coaching metode treniranja, važno je to napomenuti, ne uče djecu prve korake i osnovne poteze ovoga sporta. One su nadogradnja djeci koja već treniraju u svojim klubovima, školama nogometa. Bit Coervera je obrnut od onoga što se radi u klubovima. Tamo se slaže kolektiv koji izbacuje pojedinca, dok se ovdje gradi pojedinac koji se može uklopiti u svaki kolektiv. Cilj Akademije je da dijete maksimalno razvije individualne vještine kroz treninge koji su složeni po Coerver piramidi.

Izvor: www.coerver.com

PIRAMIDA RAZVOJA IGRAČA, sastoji se od šest blokova
1. BALL MASTERY - jedan igrač, jedan lopta, ponavljajuće vježbe kontrole lopte s obje noge
2. PRIMANJE I DODAVANJE - vježbe i igre za poboljšanje prvog dodira i poticanja točnog i kreativnog dodavanja
3. POTEZI (1 v 1) - vježbe i igre za učenje individualnih poteza koji dobivaju utakmice i stvaranje prostora protiv dobro postavljenih obrana
4. BRZINA - vježbe i igre za poboljšanje agilnosti, ubrzanja i snage s loptom i bez nje
5. ZAVRŠNICA - vježbe i igre koje poboljšavaju tehniku i potiču instinktivnu igru u blizini gola
6. GRUPNI NAPAD - vježbe i igre koje poboljšavanju igru u manjim grupama s naglaskom na brzim protunapadima