U utakmici sezone, koja je na Višnjik privukla tek oko 2.500 gledatelja, košarkaši Zadra pobijedili su skopski MZT 86:75 i tako osigurali igranje u ABA ligi i sljedeće sezone. Zadar je tijekom cijele utakmice vodio, Makedonci su stizali i u zadnjih pet minuta utakmice ušli s neriješenim rezultatom. U ključnim trenucima utakmice Dašić je postigao dva poena, Vuković i Žorić po dva, te je uz nekoliko dobrih obrana osiguran ostanak u društvu najboljih.


View on YouTube

Veliki hendikep MZT-a bila je ozljeda najboljeg strijelca Bojića, koji nije ni doputovao u Zadar na najvažniju utakmicu sezone. U Zadru svi spremni ali, pokazalo se, bez Bašića i Krajine, koje je Nazor ostavio duboko na klupi i "zaboravio" od početka do kraja utakmice. S obzirom na sutrašnji povratak Magarityja nakon isteka kazne za doping, čini se da će Krajina teško dobiti značajniju minutažu do kraja sezone.

Prva četvrtina većom je dijelom protekla u znaku dvojice zadarskih veterana - Ive Ivanova, koji je ove godine najdraži dres zamijenio MZT-ovim te Luke Žorića, njegovog svojevrsnog nasljednika. Zadar je na početku poveo 5:0, no Amerikanac Medford vraća na 5:5. Kreće lijepa serija Ivanova od devet poena u samo tri i pol minute igre, no najveća prednost gostiju bila je svega tri poena. Nekoliko napada zaredom realizirao je tada Žorić, a poenom Littlea u zadnjem napadu četvrtine  Zadar uz furioznu seriju 12:0 stiže do vodstva 29:18.


View on YouTube

Zadar dobro nastavlja i u drugoj četvrtini te u jednom trenutku dolazi do 12 poena prednosti. Trojac Little, Žorić i Božić natječe se u efikasnosti, no boljim se u ovim trenucima pokazuje Medford, koji pohađa dvije trice zaredom pa prednost pada na šest poena razlike (35:29). U odsustvu Bojića MZT nema igrača koji bi povukao iz Amerikance i Ivanova pa Zadar do kraja poluvremena opet stiže do 12 poena prednosti, odnosno 10 na samom kraju zbog koša Maslinka (50:40). U najvažnijoj partiji sezone napokon gledamo pravog ŽorićA, koji je za 18 minuta na parketu već prikupio 17 poena.

Dobar ritam domaća momčad ima i početkom treće četvrtine, a tada se pojavljuje najveći protivnik Zadra - on sam. Little gubi loptu u napadu, Žoriću sude korake, pa zbog rasprave sa sucima dobiva tehničku, Božić se svađa s gostujućim trenerom Kočovom, radi osobnu pogrešku u napadu i jasno je da utakmica opet ulazi u neizvjesnu fazu. Nakon 60:50 u 26. minuti slijedi serija Makedonaca i dolazak do samo poena zaostatka 25 sekundi do kraja treće četvrtine (63:62). Srećom, Marić pogađa jednu tricu o a Zadar ipak vodi 66:62.


View on YouTube

Ono što je Makedoncima izmaklo tada uspjelo je u 35. minuti - Woodard pogađa za 68:68, Medforf za 70:70 i veliko je pitanje kako će se utakmica rasplesti. Nasreću, još jednom ide na stranu Zadra - Zadar radi 8:0 i unatoč posljednjim naporima Makedonaca 78:70 nešto manje od dvije i pol minute prije kraja postaje nedostižno.

Da je iskustvo važno u ovakvim utakmicama pokazuje činjenica da je najbolji igrač bio Luka Žorić s 29 postignutih poena i 10 skokova. Veliki obol pobjedi dali su Božić (17) i Little (14), no ne smije se zaboraviti uloga Marića, Vukovića i Brzoje u nekim ključnim trenucima utakmice. Kod MZT-a po 22 poena postigli su Ivanov i Medford.


View on YouTube