Badminton Zadar organizator je na prvog rekreativnog turnira "Badmintona za sve". Prvi badmintonski turnir u Zadru održat će se u nedjelju, 19. svibnja od 11 do 16 sati, a prijave traju do ponedjeljka, 13. svibnja.

Natjecatelji će se natjecati u parovima (muški, ženski, miješani), sve discipline igraju zajedno u istoj kategoriji. Natjecanje je pogodno za sve rekreativce - početnike (C i D).

Na turniru ne mogu nastupiti igrači koji su visoko uvršteni na državnoj jakosnoj ljestvici. Organizator zadržava pravo da dodijeli pozivnicu. Natjecanje je rezervirano za maksimalno 32 para.

Sustav natjecanja temeljit će se na swiss schoch-u. Svi igrači igraju podjednaki broj mečeva. Prvi krug je nasumično izvlačenje. Nakon prvog kruga pobjednici idu u jednu skupinu, a poraženi u drugu itd. Kako turnir napreduje mečevi postaju ujednačeniji i zanimljiviji. Igrači sude sami sebi, a ako se ne mogu dogovoriti ponavljaju poen. Svaki meč se igra na jedan dobiveni set do 21 bod. Nakon izjednačenja 20-20 igra završava na razlici od 2 boda ili pobjeđuje par koji prvi osvoji 30 bodova.

- Turnir je naš pokušaj da dovedemo badmintonsku zajednicu u Zadar. Svi početnici i amateri su dobrodošli na turnir kako bi se igrali, družili, dijelili osmijehe, ističu iz Badmintona Zadar. 

Kotizacija za turnir iznosi 40 kuna po osobi, a tri prvoplasirana para očekuju medalje i nagrade.