Cijela sezona Zadra stala je u dvije, eventualno tri utakmice, a prva od njih igra se večeras na Višnjiku s početkom u 17 sati. Zadarski košarkaši u prvoj utakmici kvalifikacijske serije ABA lige dočekuju MZT iz Skoplja. U utorak 23. travnja igra se uzvrat u Makedoniji, a eventualna treća utakmica, ne bude li ista momčad slavila u oba ogleda, igra se opet u Zadru 30. travnja.

- Smatram da bi bilo licemjerno reći bilo što osim da očekujemo pobjedu i da se već neko vrijeme pripremamo za to. Vlada opća mobilizacija i mislim da motiva neće nedostajati. Imamo svoje adute i svoje prednosti koje moramo zdušno i zajednički agresivno nastojati prenijeti na teren, kaže u najavi utakmice trener Zadra Ante Nazor.

Nije tajna kako se priželjkuje i rješavanje serije u prve dvije utakmice, no teorija je uvijek jednostavnija od same prakse. Kako navodi i zadarski strateg, treba ići korak po korak.

- Nisam toliko pametan da gledam dalje od sutrašnjeg dana. Ako netko jest, neka mi pomogne. Fokusiran sam na utakmicu i ne bi bilo pošteno da i o čemu drugome razmišljam.

S obzirom na to da se i Luka Božić nakon temperature vratio i priključio treninzima, sastav će biti kompletiran uoči susreta.

- Božiću nedostaje malo energije, ali se nadam da će se napuniti do utakmice. Imamo neke tekuće probleme te vjerujem da će svi biti maksimalno spremni, motivirani i mobilizirani za utakmicu.

U sastavu gostiju neupitno postoji individualna kvaliteta koja je MZT i dovela do finala ABA2 playoffa.

- Među njima je i Ivanov koji je bio naš kapetan. Nažalost nije s nama nego u MZT-u, ali što je tu je. Mislim da će ključan biti naš pristup i da se razigraju onoliko koliko im mi dopustimo. Primorska je pokazala čvrstinu i fizičku košarku, te rotaciju i tempo čime su ih slomili. Kada ih se pritisne teže odgovaraju.

Kao i za dosadašnje utakmice, vrijedi upozorenje o zabrani unošenja pirotehnike i izvikivanja uvredljivih parola. Prekid utakmice kao protiv Škrljeva u Jazinama mogao bi Zadru donijeti punio veće probleme od financijskih, budući da su nakon Crvene zvezde već primili svojevrsno "posljednje upozorenje".