Nakon prekida u 11. sekundi utakmice HT premijer lige odigranoj u Jazinama u subotu iz Hrvatskog košarkaškog saveza stigla je i odluka o kazni. Zbog bacanja tvrdih predmeta, bacanja bezopasnih predmeta, aktivacije pirotehničkih naprava (baklji) i prijevremenog prekida utakmice Košarkaški klub Zadar kažnjen je sa 37.000 kuna.

Iz kluba su objavili točnu specifikaciju Hrvatskog košarkaškog saveza:

1. Zbog bacanja bezopasnih predmeta kažnjava se KK "Zadar" prema čl.72.B-1.) Propozicija natjecanja sa 2.000 kn.

2. Zbog bacanja tvrdih predmeta kažnjava se KK "Zadar" prema čl.72.B-2.) Propozicija natjecanja sa 5.000 kn.

3. Zbog paljenja baklji kažnjava se KK "Zadar" prema čl.72.B-3.) Propozicija natjecanja sa 5.000 kn.

4. Zbog izazivanja privremenog prekida utakmice kažnjava se KK "Zadar" prema čl.72.B-8.) Propozicija natjecanja sa 20.000 kn.

5. Zbog lošeg rada redarske službe kažnjava se KK "Zadar" prema čl.72.A-7.) Propozicija natjecanja sa 5.000 kn.

- Ovakve situacije želimo izbjeći u širokom luku. Želimo da se svaki pojedini navijač na utakmicama osjeća dobrodošlo, a prije svega, sigurno. Sportska okupljanja mjesto su na kojem se susreću istinske vrijednosti, prihvaćaju razlike i nadilaze barijere. Mjesto na kojem se promiče zajedništvo i na koji bi se svi prisutni gledatelji, navijači i posjetitelji trebali doći opustiti. Košarkaške se utakmice igraju u zatvorenim prostorima - pravila koja postavlja zatvoreni prostor kao takav, sportsko događanje koje se u tom prostoru održava i nalozi domaće i regionalne lige moraju se poštovati. KK Zadar ovim se putem još jednom ispričava svim posjetiteljima, istinskim navijačima i gledateljima, gostujućoj momčadi i njihovom treneru, izvijestili su iz kluba.