Subotnja pobjeda Zadra protiv Škrljeva u Jazinama pala je u drugi plan. Nakon utakmice, koju je obilježio incident na tribinama, s predstavnicima medija razgovarali su trener Ante Nazor i igrač Luka Žorić.

- Mislim da smo ovu utakmicu odigrali onako muški u obrani i da nam je tu krenulo sve dobro. Brzo smo otišli na 20 razlike i mislim da smo tu čak malo pustili nogu s gasa i da je tu moglo biti i nešto više. Nama cijela sezona staje u sljedeći tjedan, tako da smo sigurno već mislima tamo. Moramo se već danas okrenuti prema toj utakmici i pokušati pobijediti u srijedu, rekao je Žorić.

O samim događanjima na početku utakmice i izvan terena nije htio previše komentirati.

Ja sam sportaš i igram košarku. Ne mogu komentirati takve stvari. Mogu pričati o utakmici i o onome što se događa unutar one četiri crte. Izvan toga mislim da bi bilo suludo da nešto komentiram.

Na upit da li je u svojoj bogatoj karijeri doživio nešto slično, poručio je:

- Doživio sam svašta tijekom karijere. Doživio sam i da na finale ne dođu gostujući igrači.

Dugoočekivani rasplet dokvalifikacijske serije na rasporedu je u nadolazećem tjednu pred nama, a svoja razmišljanja uoči utakmice s makedonskom momčadi MZT-a također je podijelio s nama.

- Kao što sam rekao, cijela sezona nam stane u te, nadam se dvije utakmice, koje trebamo pobijediti. Pripremali smo se već otkad je završila ABA liga ili otkad smo saznali tko nam je protivnik. Dat ćemo sve od sebe, to je sigurno. Bit će teška utakmica, ali nadam se da ćemo to izvući. Mislim da će onda biti puno lakše okrenut se Hrvatskom prvenstvu i da u tom zamahu možemo napraviti neke dobre stvari u Hrvatskom prvenstvu,poručio je Žorić.

Trener Zadra Ante Nazor istaknuo je koliko je ponosan na momčad što su unatoč prekidu utakmice izašli na teren s pravim fokusom.

- Bila je neka posebna emocija. I sigurno da treba jedan dodatan impuls nakon što smo se povukli s terena da uđemo u utakmicu. Svojim igračima zaista skidam kapu na borbenosti i fokusu, koncentraciji, jer ovo nije bezazlen protivnik. Ovo je finalist Alpe Adria kupa, znači protivnik koji igra čvrsto i nadomak je europskog trofeja. Zaista je pokazao da može biti neugodan protivnik i u četvrtfinalu kupa Ciboni. Sigurno da smo očekivali tešku utakmicu, međutim mi smo pokazali autoritet. Podijelili smo povjerenje na sve pozicije. Kontrolirali smo susret. Bilo je tu određenih grešaka, ali mislim da je bilo najbitnije, da jednostavno damo svakome igraču pouzdanje da je jako bitan kotač i da dignemo atmosferu pred ovo što nam slijedi, a to je MZT. Već smo okrenuti ka tom događaju, istaknuo je Nazor.

Na pitanje da li je on povukao igrače s terena pojasnio je:

- Mi smo se tu okupili. Zaista je bilo ružno. Ja sam procijenio da je bolje povući momčad u svlačionicu i vidjeti kako će se odvijati situacija što se tiče represivnog aparata, što se tiče organizacije utakmice i mogućih posljedica i što se tiče dima.
Kao što je Luka rekao, sportaši smo, to je naš posao i morali smo se vratiti odigrati utakmicu kako treba.

Solidarnost s navijačima?

- Mi smo tu vidjeli pregršt roditelja koji su bili zabrinuti za svoju djecu, sigurno da nam nije bilo ugodno.

Znate li tko je naredio postupanje MUP-a?

- Zaista ne znam. Koliko znam, najviše je eskaliralo bakljom.

Kako vi gledate na ovu situaciju?

- Stvarno nije moje da komentiram, odgovorio je zadarski strateg.

S ovom pobjedom Zadar je dodatno učvrstio prvo mjesto na domaćoj ljestvici koje dijeli s Cibonom i pobjegao trećeplasiranom Splitu na 4 boda. U zadnjem 22. kolu regularnog dijela prvenstva zadarska momčad putuje na gostovanje u Šibenik kada će se konačno i rasplesti cjelokupna situacija oko svih momčadi koje će sudjelovati u ovogodišnjem doigravanju HT Premijer lige.

Sljedeća na rasporedu utakmica, jedna je od važnijih, ako ne i najvažnija ove sezone, protiv makedonskog MZT Skopje Aerodroma koja nas očekuje već u srijedu u 17 sati u dvorani Krešimir Ćosić.