Još su samo dva kola ostala u domaćem prvenstvu prije početka doigravanja, a Zadar u borbi za prvo mjesto računa na dvije pobjede - sutra protiv Škrljeva u Jazinama i 20. travnja na gostovanju u Šibeniku. No obje utakmice nose svoje zamke - dok će se utakmica u Šibeniku igrati između dvije dokvalifikacijske utakmice ABA lige, koje su Zadru presudne za sezonu, sutrašnja je izazovna jer se Škrljevo svim snagama bori za ostanak u društvu najboljih.

Zadarske navijače veseli da će Zadar nakon 10 godina ponovno zaigrati u ulozi domaćina u Jazinama. Bio je Zadar gost Jazina i prošle godine, kada su u njima domaćin bile Jazine Arbanasi.

- Nadam se da ćemo iskoristiti tu energiju Jazina da igramo bolje. Sigurno da nam treba jedan dodatan motiv i iskustvo, prvenstveno i da se malo rastereti momčad pred važne utakmice koje slijede nakon Škrljeva, rekao je jutros na konferenciji za medije trener Zadra Ante Nazor.

Škrljevo je, kaže, dobro vođena momčad koja je tempirala formu za završnicu Alpe Adria lige. Uz Zadranima poznatog "cibonaša" Karla Uljarevića i veterana Sinišu Štembergera, kao i trenera Josipa Sesara, tu su i dobri Amerikanac Brian Williams, Stipe Krstanović, Josip Barnjak...

- Ne možemo gledati pojedince, Škrljevo moramo kolektivno zaustaviti. S obzirom na kvalitetu i stil igre to će nam biti izvrsna priprema za MZT, kaže Nazor.

Za nastupu Jazinama upitan je Luka Božić, koji je imao temperaturu, pa Nazor neće riskirati ako bude opasnosti od komplikacija. Svi drugi spremni su za susret.

Ulaznice će biti u prodaji na dan utakmice, 13. travnja u sklopu blagajni ŠC Višnjik i radnim vremenom od 10 sati sve do početka susreta u 19 sati. S obzirom na to da će zbog ograničenog kapaciteta sjedaćih mjesta u dvorani biti pušteno 1.000 ulaznica u prodaju, savjetuje se da osigurate svoju na vrijeme. Istočna i južna tribina predviđene su za dnevne ulaznice i za njih će biti moguće kupiti ulaznicu, dok će zapadna tribina zajedno s galerijom iznad biti rezervirana za klupske godišnje pretplatnike.

Utakmica se igra s početkom u 19 sati.