- Sve je bilo mirno kada smo stigli. Život je tekao normalno. U zadnjih sedam dana stvari su se malo zakuhale. Očekivalo se da će se riješiti, no one su eskalirale, rekao je za Basketball.hr Luka Bujas, zadarski košarkaški stručnjak, koji se sa svojim šefom Željkom Pavličevićem iznenada našao u ratnim vihoru Tripolija. Tamo su od kraja siječnja ove godine vodili tripolitanski klub Al Ittihad, u kojemu mu je pomoćnik mladi hrvatski stručnjak Luka Bujas.

- U ponedjeljak u jutarnjim satima smo se pozdravili sa ekipom i ljudima iz kluba i krenuli prema Zračnoj luci, imali smo rezerviran let. No, zračna luka je bombardirana i morali smo ići na pman B, put automobilima prema Tunisu. Sada se nalazimo na sigurnom i čekamo letove za dalje, Željko će prema Frankfurtu, ja prema Muenchenu, rekao je jučer Bujas, koji bi već večeras trebao biti u Zagrebu.

U krakom vremenu Pavličević i Bujas su se odlično snašli u Libiji koja se od 2011. godine i pada režima Moamera Gadafija nalazi u kaosu u kojem djeluju dvije paralele vlade. Prva u Tripoliju, u kojem je smještena vlada premijera Fajeza al Seraja, i druga na istoku zemlje, na kojem je najmoćniji čovjek general Haftar čije su trupe stigle nadomak Tripolija te su u tijeku velike borbe za grad.