Zadar je sinoć ostvario još jednu pobjedu u HT Premijer ligi, ali i doznao suparnika u dokvalifikacijama za ABA ligu. U trećoj utakmici finala Druge ABA lige SIXT Primorska je slavila u Skoplju te s uvjerljivih 3:0 izborila pravo igranja u prvom razredu regionalnog natjecanja. Makedonci će to isto pokušati u razigravanju protiv - Zadra.

Dokvalifikacije se igraju na dvije pobjede, a prednost domaćeg terena ima Zadar, koji će na Višnjiku biti domaćin uz prvoj i eventualnoj trećoj utakmici. Termin prve utakmice je subota 27. travnja. Podsjetimo, jedan od glavnih igrača makedonske momčadi je nekadašnji kapetan Zadra Ive Ivanov.

Trener Zadra sinoć je bio zadovoljan pobjedom nad Cedevitom, iako je ona bila dosta teško izborena.

- Bila je teška utakmica, kakvu smo i očekivali. Cedevita nam je ušla u jaki kontakt. Većinu utakmice nismo imali odgovor na to, ali kad smo krenuli igrati agresivno što se tiče obrane, skoka i trke okrenuli smo utakmicu u našu korist. Izrotirali smo sve igrače zato što imamo vrlo bitan period pred nama i ovo nam je dalo jedan poticaj da svi možemo participirati u igri na najkvalitetniji način.

Dobra vijest je povratak Žorića nakon ozljede. U sljedećih dvadesetak dana zadarski centar trebao bi biti jedan od glavnih aduta protiv MZT-a. Što se tiče prvenstva, Zadar sljedeću utakmicu igra 13. travnja u Jazinama protiv Škrljeva.