Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća bit će prezentirano izvješće o radu i financijskom poslovanju Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Zadarski sport. U prošloj godini ustanova je ostvarila 3,2 milijuna prihoda, skoro pola milijuna kuna više nego u 2017. godini, najviše zahvaljujući financijama iz gradskog proračuna, a jednakim tempom rasli su i rashodi pa je na kontu ostao višak od 45 tisuća kuna.

Zadarski sport, navodi se, upravlja sportskim objektima te stvara preduvjete za održavanje sportske aktivnosti, treninga, natjecanja i općenito u širem kontekstu za razvoj fizičke kulture kao nezaobilaznom kontekstu općeg društvenog interesa grada Zadra, Zadarske županije i šire. Pod njegovom ingerencijom su Športski centar Ravnice, teniski tereni u Dražanici, ŠRC Mocire i otvoreno plivalište Kolovare.

Korisnici dvorana i vanjskih terena na ŠRC Ravnice u 2018. godini su sportski klubovi (košarka, nogomet, gimnastika, aikido...), rekreativna društva, kao i četiri škole iz gimnazijske zgrade. Zbog nastave tjelesnog u jutarnjim terminima, kao i treninzi klubova u poslijepodnevnim, za rekreativce ostaje vrlo malo atraktivnih termina. Dolaskom novih klubova i sportskih udruga riješen je problem slabe iskorištenosti jutarnjih termina pa se slobodni termini u obje dvorane u najvećem dijelu odnose se na subotu.

- Kako Javna ustanova Zadarski sport iz godine u godinu zaista želi maksimalno popuniti svoje kapacitete razmišlja se o uvođenju programa koji bi se održavali subotama u obje dvorane i kojima bi se taj nedostatak uspješno otklonio, npr. organizacijom dječjih rođendana, igraonicama i sličnim. S obzirom na to da za organizaciju navedenog treba osigurati nekoliko bitnih faktora kao što su stručni i školovani djelatnici, oprema za navedene programe, a koji zahtijevaju ulaganja koja nisu zanemariva, trenutno nismo u mogućnosti pristupiti realizaciji istog, izvijestio je direktor Jurica Dilber.

Najveći fond sati u ŠRC Mocire koriste sportske udruge i klubovi za redovne treninge i održavanje utakmica, budući da je to jedina dvorana u gradu Zadru koja zadovoljava sve propisane zakonske standarde za odigravanje službenih rukometnih i malonogometnih utakmica.

U 2018. godini kontinuirano se ulagalo u plivalište na Kolovarama, za koje su nabavljeni oblutci, postavljene nove ograde te u nekoliko navrata popravljene inox stepenice za ulazak i izlazak iz bazena.

S četiri teniska terena Zadarski sport ima najmanje doticaja, budući da su dani na upravljanje Teniskom klubu Zadar 08. U prošloj godini sanirana je rasvjeta, vodovodne cijevi te podloga tenisit. Grad je privatnoj udruzi ove terene prepustio bez koncesijske naknade, a iako je osnivanjem Zadarskog sporta najavljeno reguliranje obveza to se do danas nije dogodilo.