Odigrana su 23. kola 1. Sonik ŽMNL i 2. ŽMNL - evo izvještaja:

1. Sonik ŽMNL

Triler pun preokreta u kojem je Paulo Dunić spustio zastavu na pola koplja na najpoznatijij zadarskoj trafostanici. Plovanija je vodila pa je Puntamika preokrenula pa opet Plovanija, i kad se činilo da je iks na vidiku već spomenuti Dunić pogađa za veliko slavlje svoje momčadi i veliku tugu Plovanije.

Nova drama je bio sraz Poljica i Sambe i kojem su se stvari posložile za remi no greška vratara Poljica je u posljednjoj sekundi odnijela bodove u Poličnik.

Ugljan se nije mogao ozbiljnije suprotstaviti Varoši u utakmici koja je bila puko odrađivanje posla.

Kontrol biro je učvrstio poziciju broj tri prije doigravanja. U malom derbiju s Vrsima je dugo mirisalo na još jedan remi, no uporni KB je smogao snage upisati bodove i golove.

Iako nije bilo puno golova sraz Tina i Idasse je ogledalo odlične utakmice u kojoj će obje ekipe imati što reći u play offu. Tin je polovicom nastavka poveo i dugo je stajao taj rezultat. Ipak uporna igra Idasse s vratarem u polju je dala ploda u posljednjoj minuti i miroljubivi derbi je završio podjelom bodova.

Nažalost po svemu sudeći Paklenicu ćemo dogodine gledati u Serie B, a razlog tome je poraz od Ploče. Direktan dvoboj su podgorci bolje otvorili, no manjak koncentracije ih je koštao gola. Ploča je vrebala svoje prilike i iz jedne takve su poveli te su mudrom i hrabrom igrom ostvarili prvi cilj, izbjegavanje od direktnog ispadanja.

2. ŽMNL

Neočekivana golijada je viđena u dvoboju Raštana i Balija. S obzirom na važnost utakmice očekivalo se malo golova kad ono kanonada, ali u mreži Balija.

Brodarica je probudila nadu za prvu ligu, dok je Bili brig vjerojatno mimo svih kombinacija. Ova utakmica je bila posljednji vlak za BB i ostaje nada za sijedeću sezonu, iako je matematika zafrkana stvar.

Murvica je u utakmicu s Malim cafeom ušla odlučna da uzme pobjedu i produži nadu za ulazak u prvu ligu. Kada je I.Škara pogodio činilo se da su bodovi u rukama. No blitzkrieg MC u režiji Šarića i Zekonjića je ugasio sve nade Murvice u ovoj utakmici. Tako se bajka iz Malog cafea nastavlja...

Primorac i Sveti Ante su igrali derbi koji je bio tvrd i čvrst. Čekalo su se greške, a ključ je bio tko prvi zabije gol. Ipak to nisu bili slavljenici sa Smiljevca nego Primorac i zaslužena pobjeda je u njihovim rukama.

Koliko će Young boysima nedostajati dva boda protiv Dasiadda pokazat će vrijeme, pogotovo što su imali finu prednost od dva gola. No uporni studenti iz Dasiadda su grizli i do kraja odgrizli veliki bod.

Sveti Mihovil je i remijem pobjegao iz zone ispadanja, dok su kraljevi ikseva, igrači Višnjika, propustili veliku prigodu približiti se gornjem dijelu kuhinje za prvu ligu.