U nedjelju, 31. ožujka održat će se prvo natjecanje u autotrkama u organizaciji Automobilističkog kluba „RTZ" (Racing Team Zadar), koji slavi desetu godišnjicu postojanja, pod nazivom „Nagrada grada Zadra". Natjecanje kronometar vožnji za aute i kartinge, A11 i K11, održat će se u krugu športskog centra Višnjik, parkiralište sjever i bodovat će se za Prvenstvo Regije Jug, kao i otvoreno prvenstvo grada Zadra. 

"Nagrada" počinje u 7:30 sati kada će se obavljati tehnički prijem vozila i verifikacija, a nakon sjednice Žirija, sastanka s vozačima (ispred Parka vozača) i objave Startne liste utrke, u 13 sati počinje samo natjecanje. Nakon tri vožnje, u 19 sati svečano će se proglasiti rezultati, nakon čega slijedi dodjela počasnih nagrada.

- Utrka je kružna sa stazom od 460 metara i predstavlja odskočnu diciplinu s koje kreću vozači početnici. Slijedom toga, startati se može sa bilo kojim serijskim autom i ne treba imati vozačku licencu, a nastupiti može bilo koji vozač koji imaju valjanu vozačku dozvolu. U kartinzima kategorije su podijeljene prema godištima, a automobilima postoje dvije kategorije: serijski i sport automobili. Već sada imamo preko 70 zainteresiranih! Pozivamo i ostale koji vole aute, imaju natjecateljski duh i dijele s nama ljubav prema autosportu da nam se pridruže, rekao je organizator Natanael Petrov.

Pravilnike i prijavnice možete pronaći na linku, a za više informacija pratite Facebook event. Prijave se službeno zatvaraju u petak, 29. ožujka, a uvjeti prijave su vozačka dozvola, tehnički ispravan auto, vozačke rukavice i kaciga.