S Višnjika napokon i jedna dobra vijest - Luka Žorić samo je lakše ozlijeđen te bi zbog zatezanja u preponama, koje je osjetio na treningu u četvrtak, trebao propustiti samo današnju utakmicu protiv Alkara.

Nakon odlaska Vaughna posljednje što bi Zadru trebalo pred dodatne kvalifikacije u ABA ligi je ostajanje bez još jednog člana udarne petorke. Kako se sada stvari razvijaju, čini se da bi protivnik Zadra mogao biti makedonski MZT, u kojemu je jedan od važnih kotačića Zadranin Ive Ivanov. S punom postavom, dobrim pristupom i zdravim igračima Zadar bi u tom susretu ipak bio favorit.

Što se tiče današnje utakmice (19 sati) i nastavka sezone u HT Premijer ligi, treba reći da se nastavljaju posrtanja B-momčadi Cedevite, a time i kalkulacije o poretku u regularnom dijelu sezone. Kako se čini da će Cedevita u najjačem sastavu krenuti s četvrte pozicije, naslov prvaka sve je manje prestižan i za Cibonu i za Zadar. U tom svjetlu treba gledati i gostovanje u Sinju, koje će prije svega biti prva od nekoliko pripremnih utakmica za kvalifikacije ABA lige.

"Pred nama je jedno tradicionalno teško gostovanje. Težak zalogaj. Utakmica je to koja nam treba da jednom borbenošću i zajedništvom pređemo u ovih mjesec dana koliko će nam trebati vremena da saznamo protivnika u doigravanju. Očekujem da ovu utakmicu shvatimo kao da igramo protiv Reala iz Madrida", poručio je jučer trener Ante Nazor.

O podcjenjivanju pojedinih momčadi u ovoj sezoni, upravo sada više nego ikad mogla se izvući pouka kako ne postoje lagane utakmice i da u sportu uvijek treba težiti maksimalnom zalaganju na i izvan terena.

"O Alkaru mogu reći kako su izrazito skakačka ekipa u što smo se uvjerili i u prvoj utakmici s njima na Višnjiku. Imaju atletične igrače i dobre šutere."