Filip Žderić i službeno je novi igrač Nogometnog kluba Zadar. 27-godišnji desni bočni iz Metkovića Zadru se priključio još u pripremnom razdoblju, ali zbog spora s bivšim klubom nije mogao biti registriran za prva dva kola drugog dijela sezone. Sada je taj papirnati problem riješen i Filip će za Zadar debitirati u subotu, na gostovanju kod BSK-a u Bijelom Brdu.

- Drago mi je što se to napokon riješilo i sretan sam što ću imati priliku zaigrati u dresu Zadra. Jedva čekam pomoći momcima na terenu. Dobro se radi na treninzima, atmosfera je pozitivna, u prošlom kolu smo ostvarili i prvu pobjedu i nadam se da ćemo tako i nastaviti - kaže Žderić, koji je prije dolaska u Zadar razgovarao i s bivšim suigračem iz Cibalije Jurom Jerbićem.

- Kroz razgovor s njim, a kasnije i s nekim drugim ljudima, koji su mi rekli samo pozitivno o Zadru, shvatio sam da je to za mene najbolja opcija. A nakon razgovora s direktorom Svetkom Ćustićem više nisam imao nikakve dvojbe, dogovorili smo se praktički u minuti.

Žderić je rođen u njemačkom Karlsruheu, a nogomet je počeo trenirati s pet godina u Neretvi iz Metkovića. Sa 12 godina odlazi u NK Zagreb, gdje je proveo sljedećih osam godina, potom prelazi u Sesvete pa GOŠK iz Gabele, zatim u litavski Šiauliai, Cibaliju, rumunjski Gaz Metan Medias pa albanski Kukeši, odakle je stigao u Zadar.

- Prošao sam dosta toga i baš se veselim što me je nogometni put doveo u Zadar, veliki klub s bogatom tradicijom, koji sigurno ne zaslužuje da se bori za ostanak. Mislim da ova momčad vrijedi mnogo više nego što to pokazuje trenutačna pozicija na ljestvici i nadam se da ćemo našim igrama to dokazati. Moramo samo biti pozitivni, slušati trenera, vjerovati u sebe i u svakoj utakmici dati svoj maksimum i ići na pobjedu. Ako tako bude, nemamo se čega bojati - za kraj će Žderić.