Dvije i pol godine nakon što je zadarski novinar Drago Marić predstavio svog "Čovjeka s Olimpa", autobiografiju o Krešimiru Ćosiću, u pripremi je nova knjiga o legendarnom zadarskom košarkašu. Autorica je kći pokojnog Ćosića, Ana Ćosić Pajurin, koja je izlazak knjige "Igraj, vjeruj, živi" najavila za svibanj ove godine.

Riječ je o jedinstvenom rukopisu od otprilike 400 stranica. Krešimir Ćosić počeo je pisati svoju autobiografiju 1982. godine u Hotelu Palace u Zagrebu gdje je privremeno živio po dolasku iz Bologne u Cibonu. Inicijalno je zamišljena kao povijest jugoslavenske košarke, ali s vremenom se razvila u interesantno štivo koje kroz jedinstvenu prizmu Krešimira Ćosića oživljava svijet košarke.

Njegova kći otkrila je da knjiga nije bila objavljena jer Ćosić za života nije bio zadovoljan svojim tekstom, no da je jednako tako smatrao da je bitno da njegove riječi dođu do javnosti.

„Teško je formirati nečiju autobiografiju kad sam autor nije u blizini da ti kaže je li zadovoljan ili nije. Dok sam slagala tekst samo sam razmišljala je li to dovoljno dobro. To je bio najteži dio, sastaviti djelo koje je dostojno Krešine veličine", rekla je Ana Ćosić Pajurin te dodala: "Ponosna sam na ovaj projekt, nije bilo lako, no vidjet ćete, kada autobiografija izađe, da se djelo koje je započeto kao povijest jugoslovenske košarke pretvorilo u nešto puno više."