U policijskom biltenu nakon utakmice KK Zadar i Crvene zvezde zabilježene je samo paljenje baklji u dvorani. I to njih pet. Prve četiri su upaljene na tribini navijača Tornada u 17.30, a posljednja sat vremena kasnije po završetku utakmice. U gledalištu Krešine dvorane na Višnjiku, prema informaciji iz PU zadarske, bilo je 4 500 posjetitelja.

Vjerojatno se tu ne računaju žene koje su bile pozvana na besplatno gledanje utakmice koja je ispala teški sportski poraz. Utakmicu s nadmoćnim liderom ABA lige iz Beograda, uprava KK Zadar pokušala je pretvoriti u marketinški događaj. Uz slobodan ulaza i dijeljenje nagrada ženama između dva poluvremena, direktoru Željko Žilavec uoči utakmice uručio je dres Melkioru Periniću za njegov 90. rođendan, kao vjernom navijaču. Ali sve to nije umanjilo uobičajen folklor navijača s tribine Tornada.

Što je s ostalim navijačima koji ne žele više neprimjereno ponašanje udružene skupine čije je navijanje postalo crno kao  majice i transparenti koje ističu. Prema rijetkim novinarskim izvještajima, njih su izviždali navijači koji ne žele slušati taj govor mržnje i ne žele da klub plaća ogromne kazne zbog njihovih baklji. Istinski navijači KK Zadra žele uživati u sportu bez politike, koliko god momčad KK Zadar sinoć bila loša i izgubljena.

Uprava kluba je na sve moguće načine pokušala utjecati na ponašanje navijača  Tornada pa tako i uoči jučerašnje utakmice ali oni u tome ne mogu sami. Sinoć je u dvorani bila interventa policija a danas je bilten prazan - jer nisu snimljeni a kamoli kažnjeni oni koji sinoć nisu vikali "Srbe na vrbe" ali su skandirali jednako tako grozne parole za koje dio njih ne zna ni tko su a ni što su.

Naknadno smo od Ivana Grbin, glasnovornice PU zadarske dobili informaciju kako se rade izvidi temljem zakona o sprječavanju nereda na sportskim  natjecanjima u što spadaju oni koji su palili i ilegalno unijeli baklje kao i oni koji su navijali govorom mržnje s južne tribine.