Devetnaest pobjeda i samo jedan poraz od Cedevite - to je dosadašnji učinak najbolje momčadi ABA lige Crvene zvezde. Može li joj drugi poraz nanijeti Zadar, momčad koja na svom terenu nedavno nije uspjela pobijediti niti najgoru momčad lige, Krku?

U Zadru vjeruju da mogu, a jedini postotak šanse daje im činjenica da je utakmica koja se sutra na Višnjiku igra s početkom u 19 sati "biti li ne biti" za opstanak, dok zvezdašima prvo mjesto u regularnom dijelu ionako nitko ne može uzeti. No rivalitet je tu, a sigurno i želja gostiju da ne ulaze u loš ritam i poraze. Kvaliteta je neupitno na njihovoj strani.

- Sportski motiv, sportska drskost i taj maksimalan napor moraju nam biti glavna vodilja u ovoj utakmici. Mi ne možemo gledati njih, reći - "pazit ćemo najboljeg playa lige Raglanda a nećemo Čovića, koji je u datom trenutku još i bolji", ili "fokusirat ćemo se na Barona na poziciji šutera, a pustiti Riversa koji je praktički NBA igrač". I tako na svim pozicijama. Ako ne budemo imali pravi odgovor na svim pozicijama, taj čvrsti defenzivni odgovor, nemamo što tražiti. Ako budemo na gornjoj granici svoje borbenosti i kroz tu agresivnu obranu kontrolirali skok, možemo doći u poziciju da pokušamo okrenuti utakmicu u svoju korist, rekao je na jutrošnjoj presici Ante Nazor.

Ako bi Crvena zvezda i došla s manjkom motiva, to neće biti dovoljno za pobjedu. Nije se u prošlom kolu pretrgla ni Budućnost u Podgorici, pa je svejedno uz napor u posljednjoj četvrtini pobijedila Zadrane.

- Moramo nastojati skokom u napadu i pretrčavanjem tražiti lagane poene. Mislim da je tu bio ključ što u Podgorici nismo riješili utakmicu u svoju korist. Falio nam je taj lagan poen, tečnost, malo koncentracije da ne izgubimo loptu. To je ono čemu se nadam - jedan korak više u odnosu na Budućnost.

Što se tiče momčadi, Vaughn je u procesu rehabilitacije i pitanje je hoće li nastupiti. Zato se vratio Mario Little, koji je prema Nazorovim riječima motiviran, dobro radi i dobro se ponaša.

- Nadam se da će navijači doći u što većem broju i da ćemo uspjeti požrtvovnošću identificirati tim s publikom u ovoj utakmici i u igri možda "na sve ili ništa" tražiti svoju šansu.