U Splitu je održano zimsko prvenstvo Hrvatske u bacanjima. Atletski športski klub Zadar imao je troje predstavnika koje su vodili treneri Predrag Saratlija i Katarina Gašparović.

Najuspješnija je bila bacačica koplja Veronika Šokota, koja je bacila 43.61m te tako popravila svoj osobni rekord za tri metra i postala kadetska prvakinja. Da je to potvrda kvalitetnog rada govori i to da bi Veronika s ovim rezultatom bila prva i u mlađe juniorskoj konkurenciji, te se ovim rezultatom približila normi za prvenstvo Europe koje će se održati 2020. godine.

Još jedna sjajna bacačica i osvajačica brončane medalje je mlađa kadetkinja Anita Odžaković, koja je u dvije godine starijoj konkurenciji iznenadila s osobnim rekordom u bacanju diska (27.07), te s tim uvjerljivo zauzela 3. mjesto, dok joj je za drugo mjesto nedostajalo nešto više od jednog metra.

Sjajna Anita nastupila je i u bacanju kugle za kadetkinje gdje je također bacila osobni rekord 9.10m i time zauzela 9. mjesto.

Mlađi junior Lovre Čulina, inače skakač u vis, bacio je osobni rekord u bacanju koplja 41.91m i ostvario odlično 7. mjesto.