Kako se stvari u ABA ligu raspliću, Zadru će za ostanak trebati vjerojatno još jedna pobjeda. Krka je prije dva dana pobijedila Cedevitu uz strašan učinak Zadranina Mavre i dovela se u situaciju da pobjedom protiv Olimpije preskoči Zadar u borbi za opstanak.

Zadru to nije nimalo zahvalna pozicija, jer u tri preostala kola ima tri teška suparnika. Najgore će biti ako u posljednjem kolu bude odlučivala utakmica u Laktašima s Igokeom, koja se također bori za goli život, a dvije prepreke prije nje također nisu niti malo lagane - najbolja momčad ABA lige Crvena zvezda (na Višnjiku u subotu u 17 sati), te večeras podgorička Budućnost, u gostima.

- To jedna od dvije top momčadi regije s tim da im igranje Eurolige daje dimenziju više, pokrivenost na svim pozicijama, teško je detektirati odakle prijeti najveća opasnost, jer imaju veliku širinu, mogućnost rotacije također, forma igrača je nepredvidiva i sigurno da moramo u toj utakmici prvenstveno gledati sebe i nastojati pružiti svoj maksimum u borbi za svaku loptu. Samo uz takav pristup i uz pozitivnu emociju možemo ostvariti postavljene ciljeve u ovih dvadesetak dana pred nama, a to je ostanak u ABA ligi. Mislim da je ključ da to mentalno shvatimo zato što nas zaista jedna lopta može dijeliti od ostvarenja cilja i s takvim pristupom tražim od svojih igrača da uđu u utakmicu, rekao je prije polaska u Podgoricu trener Zadra Ante Nazor.

Ono što je loše u cijeloj priči je da Zadar i dalje ne može računati na Kwamea Vaughna i Marija Littlea. Prvi je ozlijeđen i ostao je u Zadru, baš kao i Little kojem i dalje teče klupska suspenzija zbog samoinicijativnog odlaska u Ameriku. Little individualno trenira, no ostanak u Zadru pokazuje da će Nazor ustrajati u svojoj odluci o barem dvotjednoj suspenziji, a to znači povratak eventualno tek pred Igokeu. Zadar je bez njih dvojice slavio u petak protiv Cibone, no Budućnost je daleko ozbiljniji zalogaj. Uostalom, u prvom dijelu sezone na Višnjiku je pobijedila rezultatom 64:88.

- U utakmici protiv Budućnosti ne postoji puno nepoznanica kao ni prostora za pogreške, sve ono što inače radimo i kako igramo mora biti na još višoj razini. Svi na terenu moramo biti kao jedno i odigrati susret od početka do kraja, kaže Luka Božić, koji je protiv Cibone u jednom trenutku igrao na poziciji playa. Daj Bože da i u Podgorici upali ovaj Nazorov recept!