Hrvački klub Zadar u subotu je sudjelovao na XVI. Međunarodnom turniru grada Koprivnice u hrvanju pod nazivom "Zlatni pijetao". Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 301 hrvačica i hrvač iz 29 klubova, te iz pet zemalja (Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Nizozemska i Slovačka).

Zadrani su se predstavili sa sedam hrvača. U konkurenciji mlađih dječaka rođenih od 2006. do 2008. godine nastupili su Marino Kovačević i Jakov Parić, u konkurenciji starijih dječaka Roko Strika i Šime Urić, dok su u najmlađoj skupini dječaka rođenih od 2009. do 2011. nastupili Ivano Rogić, Jure Batur i Niko Ivanac.

Najuspješniji su bili Niko Ivanac i Roko Strika, koji su odličnim borbama i prezentacijom hrvačkih tehnika svladali svoje protivnike i osvojili prva mjesta. Nešto manje uspjeha imali su Šime Urić i Ivano Rogić, koji su osvojili 5. mjesto i u repasažnim borbama ostali bez medalje.

Sljedećeg vikenda Hrvački klub Zadar bit će organizator i domaćin Regionalnog turnira pod nazivom Jug Hrvatske. Na turniru u Mocirama očekuje se preko 120 hrvačica i hrvača, koji dolaze iz Splita, Šibenika i Gospića. Grad Zadar predstavit će preko 40 natjecatelja, pa iz kluba pozivaju svu djecu i ljubitelje hrvanja da im se pridruže i podrže natjecatelje.