Sutra na Stanovima kreće drugi dio sezone u Drugoj HNL. Nakon lošijeg starta i solidnog prvog dijela polusezone u jednom se trenutku Zadar našao u poziciji borbe za sami vrh tablice. Nažalost, uslijedila je serija poraza i povratak u donji dio ljestvice, što je jedan od razloga zbog kojih je Uprava otkazala dotadašnjem treneru Krešimiru Sunari i predstavila novog, Mislava Karoglana.

Upravo je Sunara prva prepreka, budući da je u stanci bivši trener Zadra preuzeo Dragovoljac. Riječ je također o momčadi koja uvijek ima ambicije za povratak u društvo najboljih, ali su prvi dio završili na pretposljednjem mjestu. Doveli su Sunaru i desetak novih igrača, među njima i Zadranina Josipa Majića.

- Sigurno je da nas čeka teška utakmica, u kojoj oni bolje poznaju nas nego mi njih, ali mi se fokusiramo na našu igru, dobro smo radili u pripremama a na kraju uvijek istrči 11 na 11 igrača. Vjerujem u našu pobjedu, rekao je danas novinarima trener Karoglan.

Pripreme su, istaknuo je, bile dosta zahtjevne, no zahvaljujući profesionalnosti nogometaša, koji su radili u dosta teškim uvjetima, upravi, voditeljima kadeta i juniora koji su popunjavali praznine na treninzima i utakmicama, napravljeno je sve što je planirano.

- Znam da navijači i igrači gledaju isključivo pobjede, ali ja kao trener gledam dublje. Započeli smo jedan zdravi proces u kojem stvaramo kvalitetnu bazu, vjerujem da je to važnije na duge staze, rekao je Karoglan.

Pobjedu u prvoj utakmici očekuje i veteran Dragan Župan, koji i ove sezone potvrđuje sintagmu o dobrom vinu - što stariji, to bolji.

- Pao mi je malo teško taj poraz protiv Dragovoljca u prvom dijelu, suđena su nam dva jedanaesterca i crveni karton, sada je prilika da sve vratimo. Jedva smo čekali da krene borba za bodove, od prve minute ćemo se postaviti kao ratnici i strpljivo čekati svoju prigodu. Nećemo sigurno srljati, 90 minuta je puno vremena a protivnik ima dosta kvalitetnih igrača, rekao je Župan.

Do članstva u NK Zadar već za 50 kuna
Voditelj službe za odnose s javnošću Roman Morović predstavio je projekt članstva NK Zadar, koji je ušao u treću godinu.
- Svi smo ponosni na ovaj jedinstveni projekt u našem gradu koji bi u budućnosti mogao poslužiti drugim klubovima da vide kako se otvoriti navijačima, rekao je Morović.
Godišnja članarina je 100 kn, obnavljanje 50 kn, za djecu je cijena 50 posto niže, postoje i obiteljski paketi... Cilj je što više članova obitelji dovesti na tribine. Učlaniti se možete putem klupske stranice, u klubu svakog dana od 9 do 15 sati, uoči domaćih utakmica. Članovi imaju popuste u nekoliko trgovina, restorana, a tendencija je da se ta mreža i proširi, najavio je Morović.