U utakmici HT premijer lige protiv Cibone koju su mnogi navijači unaprijed otpisali zbog izostanka dvojice bitnih igrača, košarkaši Zadra pobijedili su najvećeg rivala rezultatom 79:76. U odsustvu važnih igrača trener domaćina Ante Nazor iznenadio je goste neobičnim taktičkim rješenjima, koji su u trećoj četvrtini donijeli presudnu prednost Zadru. Najbolji igrač ponovno je bio Luka Božić, koji je u 39 minuta na parketu postigao 21 poen uz osam skokova i četiri asistencije.

Bez Vaughna i Little, dvojice niskih igrača iz prve petorke, Nazor je krenuo s nikad viđenom početnom postavom - Brzoja, Marić, Božić, Krajina, Dašić. Čovjek za kojeg su mnogi očekivali da će preuzeti odgovornost u ovom trenutku, Lovre Bašić, ostao je na klupi, jednako kao i Žorić, umjesto kojega je krenuo rekonvalescent Krajina. Dvojica Ljubičića - Marko i Krešimir, nosili su Ciboninu igru u prvim minutama te sve do 8. minute igre održavali vodstvo na nekoliko koševa razlike. Ušao je Bašić, Božić je pogodio tricu za prvo vodstvo Zadra (14:13), a nastavili su Brzoja i Žorić te je Zadar do kraja prve četvrtine stigao na šest poena prednosti (22:16)

Serijom 7:0 u drugoj četvrtini Cibona je odmah vratila vodstvo (22:23) i uvela utakmicu u razdoblje igre koš za koš. Zadar je u dosta raznovrsnoj igri stizao do poena preko Božića, Brzoje, Žorića, Dašića, dok se Cibona orijentirala uglavnom na trice. To se pokazalo dobrom strategijom, jer su ih u četvrtini pogodili ukupno pet (od sedam pokušaja) te ju dobili rezultatom 28:17 (ukupno 39:44).

U drugo poluvrijeme Nazor kreće s Brzojom, Marićem, Božićem, Dašićem i Špraljom. Takva petorka nema neku elastičnost na vanjskim pozicijama pa Velić zatvara protok lopte prema centrima i čeka Zadar da sam srlja u propast. Uz dvije trice Gilberta Cibona dolazi do +10 poena (44:54), nakon čega Nazor ponovno uvodi Bašića, koji odgovara tricom uz dodatno slobodno bacanje. Iako petom osobnom pogreškom Marića Zadar gubi ionako siromašnu rotaciju na vanjskim pozicijama, Bašić opet napušta parket a Nazor izvodi neviđenu petorku, bez ijednog niskog igrača - Božić, Vuković, Dašić, Špralja, Žorić.

Umjesto potopa slijedi hvatanje zaostatka, a kada zbog nezadovoljstva sudačkom odlukom Velić dobiva tehničku pogrešku, Zadar nakon dugo vremena dolazi do izjednačenja - 56:56. Vuković ubacuje tri trice, Žorić i Dašić su sigurni pod košem i Zadar na ulasku u posljednju četvrtinu ima 66:61.

I u posljednju dionicu Nazor ulazi s visokom postavom, a stvari se razvijaju dobro jer Zadar u 35. minuti ima deset poena prednosti (77:67). Cibona radi seriju 6:0 ali to je bio "zadnji trzaj" gostiju. Posljednje dvije minute igralo se bez postignutog poena te je jedino Krešimir Ljubičić tricom u posljednjoj sekundi ublažio poraz.