Mario Little od jučer se nalazi u Zadru, službeno je potvrdio sportski direktor kluba, Branimir Longin.

Suspenzija zbog nedozvoljenog odlaska u Ameriku traje od 18. veljače i na snazi će biti dok trener Nazor ne obavi razgovor s njim i odluči hoće li biti daljnjih sankcija, što je potvrdio i direktor KK Zadar, Željko Žilavec.

- Ono što mi možemo jest postupiti prema disciplinskom pravilniku kluba, donesenom prošle sezone, a po kojem nitko nije iznad kluba. Nas to neće koštati financijski, ali će nas koštati igre i homogenosti momčadi. Međutim, smatram da s ovom mjerom doprinosimo i čuvamo tu homogenost, kao i autoritet trenera što je osnovna stvar da bi momčad funkcionirala. Suspenzija teče još od 18. veljače pa na dalje. Trener će s njim obaviti razgovor i odlučiti hoće li ga uvrstiti natrag u sastav ili suspenzija nastavlja teći, poručio je Žilavec.

Ono što zasada znamo je da Mario Little neće konkurirati za sastav u utakmici protiv Cibone, zakazanom za četvrtak u 20 sati, što je dovoljan hendikep za zadarskog abaligaša, a ono što će se tek dogoditi ostaje na odluci trenera Nazora.

- Nažalost, ne možemo računati na Marija Littlea koji se jednostavno nije pojavio na treninzima te ćemo ga morati sankcionirati. Ništa nam drugo ne preostaje osim da ga suspendiramo do daljnjega. Vjerojatno je iz samovolje sebi dao za pravo da se odmara. Međutim, nama su ta dva mikrociklusa do sada bila od posebnog značaja da se ekipa digne pred težak period koji slijedi. Prvenstveno mislim na to da izborimo ostanak u ABA ligi. Ja kao trener nisam imao mogućnosti za ikakav drugačiji manevar osim da postupim kako sam postupio, komentirao je Ante Nazor.

Iz kluba ističu kako se Amerikancu nije izgubio svaki trag, kontakata s klubom je bilo. No, pravila se trebaju poštovati.

- Javljao se. Zahtijevao je da dobije slobodno, međutim nisam mogao dopustiti da toliki period bude slobodan, od zadnje utakmice kupa pa do utakmice s Cibonom, nadodao je Nazor i nastavio...

- Suspenzija je po pravilniku kluba od dva tjedna do dvije godine. Startala je u ponedjeljak, a u narednom periodu ćemo ocijeniti koliko će trajati.