NOVO

Zbog radova na sanaciji stabala u borovoj šumici i uklanjanju odlomljenih debala i granja u dijelu Dječjega igrališta, te na dijelu trim staze, što je posljedica orkanske i olujne bure koja je puhala prethodnih dana, ŠC Višnjik moli sve korisnike da do daljega NE dolaze u neposrednu blizinu tih površina, odnosno da se NE kreću unutar vidljivo označenoga područja.

Ekipa Nasada d. o. o. i ŠC Višnjik intenzivno rade na svim potrebnim zahvatima, a predviđeno je da će radovi potrajati nekoliko dana. Kad cjelokupni zahvat bude dovršen i čim nastupe uvjeti za nesmetanu uporabu svih sprava na Dječjem igralištu, te dijela trim staze, ŠC Višnjik informirat će javnost, izvijestili su iz centra.

RANIJE

Zadarski vatrogasci tijekom vikenda imali su stotinjak intervencija na uklanjanju nepogoda od orkanskog vjetra koje je rušilo stabla, ali u nekim situacijama dovelo i do požara. Kako nam je jutros rekao zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša, trenutačno je aktivan jedan požar u Zemuniku. Vatrogasci su poslani i kod deponija u Kožinu, gdje se odlomila jedna grana koja prijeti padom na prometnicu.

- Imali smo najviše pilanja, uklanjanja stabala, električnih stupova, prometnih znakova, autobusnih stajališta, lima koji je padao s objekata... Zabilježili smo pedesetak požara dimnjaka, u kojima na ovakvom vremenu dolazi do velikih razlika u tlaku i posljedično požara. Također smo sanirali jedan dimnjak koji se vlasniku urušio u kuću, kaže Šoša.

Njihovim akcijama nije kraj. Kako smo jutros primijetili prolazeći kroz Novi kampus, na cestama i dalje ima bačenih stabala. Kada ona priječe promet ili su opasnost za prolaznike žurno ih uklanjaju vatrogasci, kada nisu saniraju ih Nasadi.

I u ŠC Višnjik zabilježili su nekoliko slučajeva obaranja stabala. Kako nas je izvijestio direktor Denis Karlović, vatrogasci su prepilali dva stabla koja su pala preko trim staze i dječjeg igrališta. Tek po njihovom uklanjanju znat će se ima li štete na ovim objektima.

- Jutros će Nasadi ukloniti stabla pa ćemo vidjeti ima li kakve štete i kolika je. Također će pregledati i ostala stabla u cijelom ŠC Višnjik kako bismo otklonili mogućnost daljnjih padova grana. Vjerujem da ćemo cijeli posao dovršiti tijekom dana, o čemu ćemo obavijestiti korisnike, kaže Karlović.