Riznica trofeja KK Zadra i ove će godine ostati uskraćena za Kup Krešimira Ćosića. Baš kao prošle godine, finale s Cedevitom otela mu je Cibona, koja je u polufinalu slavila rezultatom 83:81. Iako rezultat sugerira tijesnu utakmicu, do drame je došlo u posljednjim minutama, nakon što je zagrebački klub imao i 20 poena prednosti. Luka Žorić, koji je prošle godine bio prevaga na Ciboninoj strani, ovog je puta isključen zbog nesportskog ponašanja.

Početak utakmice prošao je u "ispitivanju" snaga, u kojoj ni jedna ni druga momčad nije stekla veću prednost. Little je u 5. minuti pogodio tricu za vodstvo 7:10, što će se na kraju pokazati najvećim vodstvom Zadra u utakmici. Ostatak četvrtine nije bio dobar, Zadar je imao pet izgubljenih lopti, šut iz igre 5-15, pa se na miniodmor otišlo pri rezultatu 17:14 za Cibonu.

Slabosti koje je Zadar nagovijestio u prvoj četvrtini u drugoj su došle do punog izražaja. Zadar zapravo već dugo ima disbalans u momčad, u kojoj nema pravih šutera, pa na vanjskom šutu ostaju visoki igrači, Božić, Žorić, Dašić, Vuković... Nekada takve stvari prođu dobro, ali u pravilu ako zakaže Little ili jedan od playeva ne odigra vrhunski, Zadar se pogubi po utakmici. U ovoj je Little ušao u seriju pogrešaka (tri izgubljene lopte u kratkom razdoblju), zbog svojih frustracija dobio je tehničku pogrešku, a kao da je to malo Žorić je, iznerviran suđenjem Hercega, nabio loptom nogom, zbog čega mu suci pokazuju put prema svlačionici. Podsjetimo, radi se o prvoj Žorićevoj utakmici nakon suspenzije, zarađene također zbog isključenja.

Od 17:16 Cibona je brzo sagradila prednost na 29:18, kada su stvar opet donekle spasile trice Marića i Bašića. Još jednom serijom na kraju prvog poluvremena Cibona dolazi do +14 poena (48:34). Iako je Zadar u prvom poluvremenu bio znatno bolji u skoku (22, od toga 10 Dašićevih), čak 12 izgubljenih lopti uz očajan šut donijeli su Nazoru glavobolju pred nastavak utakmice.

Bilo je pitanje može li se Zadar vratiti na početku treće četvrtine, no dogodilo se upravo suprotno - u samo četiri minute Cibona postiže 13 poena, Zadar samo sedam, pa se na 61:41 već nazire katastrofa. Razljutila je ta situacija Luku Božića, koji sam odlučuje dobiti utakmicu - prvo pogađa tricu, zatim tri lagana poena i jedno slobodno bacanje. Kad je to vidio Little, dobacio je i on dvije trice, pa Zadar u posljednju četvrtinu odlazi s nestvarnih "samo" -8 (68:60).

Unatoč svim problemima Zadar nastoji ostati u utakmici te hvata razmak od pet poena. Božić pogađa tricu za 79:74, a Velićevi momci predoslovno shvaćaju upute za igranjem na duge napade, "zaboravljajući" na pravilo od 24 sekunde. Dašić pogađa dva bacanja za -3, Cibona promašuje dvije trice u jednom napadu a Bašić dodaje još dva bacanja za 79:78. Ima Zadar i napad za vodstvo, ali Rozić krade loptu Bašiću i vraća na tri razlike.

Nakon izmjene slobodnih bacanja Zadru preostaje samo 10 sekundi za tricu za izjednačenje. Cibona ide na prekršaj, Little promašuje drugo bacanje, ali Zadar ne osvaja loptu u skoku, pa ostaje 83:81.

Kod Zadra su pucački bili raspoloženi samo Little (29p) i Božić (19), dok je Cibonu do pobjede vodio Bilinovac s 22 postignuta poena.