Zadar je jučer na Višnjiku slavio pobjedu protiv zagrebačke Cibone u ključnoj utakmici sezone, gdje ga je do pobjede predvodio Little (20), Božić (17) te Dašić i Vuković (14). Došli su samo na korak do ostanka u ABA ligi.

- Vidjeli smo ove godine kako je bilo grčevito kada su bile bitne utakmice, no mislim da su naši momci pokazali fizičku i mentalnu čvrstoću - da se ova utakmica prelomi i da imamo odgovor na sve. Hvala našoj publici koja nas je bodrila od početka do kraja. Ovo je ona ključna točka koju sam čekao u ovoj sezoni, iako samo imali jako puno problema, pehova, ozljeda, resetiranja ekipe, nakon čega nam je ova pobjeda trebala, rekao je trener Nazor nakon utakmice, poručivši još kako se "lakše diše".

Trener Cibone Ivan Velić čestitao je Zadru na zasluženoj pobjedi, ali i svojim igračima na borbenosti i "pravoj muškoj igri":

- Bilo je jako dobro igrati u ovom ambijentu koji je uvijek inspiracija za moje igrače, a tako je bilo i večeras. Bila je zaista neizvjesna utakmica od prve do zadnje minute. Mislim da se slomila kad samo spustili petorku krajem treće četvrtine na 62-57 za nas, Zadar je napravio veliku seriju nakon koje se mi nismo uspjeli vratiti. Mi smo unatoč zdravstvenim problemima i nedolasku našeg kapetana Rozića igrali jednu dobru utakmicu. Kući imamo još Megu i Krku, kao i zadnju utakmicu s Budućnosti, nadam se da ćemo do tada biti zdravi. Mislim da ovakvim pristupom i borbom do kraja možemo uhvatiti još koju pobjedu, zaključuje Cibonin trener Velić.

Sada Zadar čekaju dvije utakmice protiv Budućnosti (gostovanje) i Crvene zvezde (u Zadru)...