Finalnom utakmicom između gimnazije Vladimira Nazora i Pomorske škole završila je košarkaška liga srednjih škola Zadarske županije koju je drugu godinu za redom organizirao Županijski savez školskog sporta Zadarske županije. Gimnazijalci su se pokazali spretnijima te su u finalu slavili rezultatom 46:27.

Podbacivanjem lopte na početku utakmice, finale je otvorio zamjenik župana Šime Vicković. Cilj košarkaške lige srednjih škola Zadarske županije je animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja.

- Na tragu onoga što smo najavili prošle godine - naš Županijski savez školskog sporta ove je godine proširio broj sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola.  Nakon muške košarkaške i ženske odbojkaške lige za srednje škole, koje su pokrenute prošle godine, od ove sezone krenula su i natjecanja u futsal ligi za učenike osnovnih škola te u rukometnoj ligi za srednje škole. Sredstva u županijskom proračunu su osigurana jer smatramo da je školski sport iznimno bitan za zdrav razvoj učenika.  Želimo da se na prostoru cijele Zadarske županije potakne sport i da se mladi sportaši profiliraju kroz ova prvenstva. To je ono što se pamti kroz cijeli život.  Danas smo na velikom finalu košarkaške lige srednjih škola, u kojoj je ove godine nastupilo oko 200 učenika iz cijele županije. Da je Zadar i dalje grad košarke dokazali su prošlogodišnji pobjednici naše lige, Gimnazija Franje Petrića (MIOC), koji su potom postali prvaci Hrvatske, a u travnju ove godine očekuje ih nastup na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u Grčkoj, rekao je Vicković.

Treća je na kraju Gimnazija Franje Petrića, koja je uoči finala pobijedila Ekonomsko-birotehničko-trgovačku školu. Najbolji igrač prvenstva je Roko Erslan (Nazor), najbolji strijelac Mario Fantina (Pomorska), a uz njih dvojicu u najboljoj petorci turnira su još Dominik Zelanto (Ekonomska), Lovre Paleka (Nazor) i Lovre Stanović (Petrić).