ZADAR- Regata u američkom Miamiju za aktualne svjetske prvake klase 49er, Šimu i Mihovila Fantelu, ostat će upamćena kao prvo natjecanje Svjetskog kupa na kojem su oni osvojili medalju.

Braća Fantela izvrsno su odjedrili plov za medalju TOP 10 posada od kojih su četiri imale preuranjeni start. Na cilj su stigli drugi te su do tad četvrto mjesto zamijenili s trećim i popeli se na pobjednički tron po bronačnu medalju.

Iskustvo koje ima Šime Fantela je neprocjenjivo u Medal raceu koji je presudan plov za prethodne dane jedrenja na regati. - Bio je zanimljiv i u jednu ruku težak. Imali smo lagan vjetra što nam je olakšalo Bilo je dosta protivnika koji su nam bili blizu s bodovima. Nismo se mogli posvetiti samo jednom i njega kontrolirati pa je strategija bila što bolje startati i pobijediti Medal race. Koncentrirali se na što bolji start i brzinu broda i uspjeli smo u tome, ispričao je jučer Šime Fantela za HTV.

- Ova godina nije mogla bolje početi. Nastavili smo na istom tragu na kojem je završena 2018. Zimu smo vrhunski odradili, ali imamo još dosta treninga pred nama. Dat ćemo sve od sebe da ponovimo rezultat s ove regate, izjavio je Mihovil Fantela.